Nieuws

Twitch introduceert chatverificatie om streamers te helpen

Twitch introduceert chatverificatie om streamers te helpen

Een nieuwe feature op Twitch biedt streamers op het platform hulp om bots en hate raids in hun chats tegen te gaan. Het streamingplatform geeft content creators de optie om email- en/of telefoon-verificatie te vereisen voordat kijkers gebruik kunnen maken van de chat.

De feature heet ‘Verified Chat’ en streamers kunnen via een voorkeursinstelling aangeven of ze hier gebruik van willen maken. De tool biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan een content creator niet alleen telefoon- en/of emailverificatie aanzetten, maar kan de creator ook beslissen voor wie de eisen gelden. Het kan voor alle kijkers zijn, first-time kijkers, accounts die pas voor een bepaalde tijd bestaan of accounts die voor een bepaalde tijd de streamer volgen. Ook is er de mogelijkheid om mensen vrij te stellen van de eisen, zoals VIP’s, abonnees en moderators.

Reactie

De feature is een reactie op alle bots en haat raids die Twitch de afgelopen maand teisteren. De community had hier veel last van, maar het platform onderging geen actie. Dit resulteerde in veel negatieve reacties vanuit de community. Uiteindelijk klaagde Twitch enkele personen die verantwoordelijk waren voor de hate raids aan en kondigde het platform plannen aan om de problemen tegen te gaan.

Embedded content: https://twitter.com/zachbussey/status/1442223309198925824

Informatie rondom de tool werd eerder deze week al gelekt en vandaag laat Twitch in een blog weten dat de feature vanaf vandaag beschikbaar is.

Positief ontvangst

Veel Twitch-streamers zijn positief over de nieuwe feature. Streamer ‘RekItRaven’, wie zich actief inzet tegen bots en hate raids, geeft aan dat het voelt alsof ze een soort van macht terug hebben, dat ze gehoord zijn, gehoord gaan blijven en verandering tegemoet gaan.

Hoewel streamers blij zijn met de veranderingen geven ze ook aan dat dit pas de eerste stap is. Het streaming platform laat weten zich hier bewust van de zijn en dat het beperken van slecht gedrag een topprioriteit is voor het bedrijf.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen