Nieuws

Oplichting van 300.000 dollar leidt tot oproep voor gokverbod Twitch

Oplichting van 300.000 dollar leidt tot oproep voor gokverbod Twitch

Streamer ItsSliker is afgelopen weekend door een groot aantal streamers en andere mensen beticht van oplichting. Sliker is een relatief kleine streamer met een gigantisch gokprobleem. Hij verzon zielige verhalen en bedelde om geld bij andere streamers om zijn gokverslaving in stand te houden. Minimaal 300.000 dollar later is de aap uit de mouw gekomen en vragen een aantal grote streamers Twitch om online gokken te verbieden op het platform.

Afgelopen weekend werd Sliker met de grond gelijk gemaakt. De streamer heeft een gigantisch gokprobleem en stuurde video’s naar zijn mede-streamers, kijkers, moderators en videobewerkers in de hoop sympathie maar vooral ook geld te krijgen. Van een groot aantal personen kreeg hij bedragen rond de duizend dollar, maar anderen hebben ook aangegeven meer te hebben gedoneerd, zo zou streamer TrainwrecksTV zo'n 100.000 uitgeleend hebben. Als excuus gebruikte Sliker dat hij later dan normaal werd uitbetaald en zijn rekeningen op het moment niet kon betalen. Achteraf bleek dat hij het geld wilde gebruiken om te gokken.

Onder andere grote namen als Hassanabi, Ludwig, de Botez zusters en Mizkif gaven aan geld te hebben uitgeleend aan de streamer. Zelf bekende Sliker direct schuld, hij vertelde dat hij gigantische gokschulden heeft en nog steeds gaat proberen om iedereen terug te betalen. De uitlatingen worden echter met veel kritiek ontvangen, aangezien verschillende streamers claimen dat het klinkt als de volgende leugen van de gevallen streamer.

Streamers xQc en Ludwig hebben beloofd om iedereen die nog geld te goed heeft van Sliker te compenseren. Beide nemen 50 procent van de kosten op zich om de gedupeerden aan hun geld te helpen. Ondertussen is er niet alleen veel kritiek op Sliker, maar ook Twitch moet het ontzien. De streaminggigant heeft namelijk nog geen besluit gemaakt over het al dan niet verbannen van de oplichter.

Daarnaast begint de roep om gokken op stream te verbieden ook te groeien. Onder andere Hasanabi, Pokimane en Mizkif roepen om online gokken te weren. De tweet van Pokimane heeft ondertussen bijna 300.000 likes opgeleverd. Streamers als mOE_TV en Trainwrecks die miljoenen verdienen door online gokken te promoten daarentegen leggen het probleem niet bij het gokken, maar bij de verslaafden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend