Nieuws

Twitch gaat gokken tijdens streamen verbieden

Twitch gaat gokken tijdens streamen verbieden

Na kritiek van een aantal grote streamers heeft Twitch gekozen om de meeste gokspellen op het streamingplatform aan banden te leggen. Het streaminggigant heeft hierbij vooral gemikt op spellen die je in de casino terugvindt. Gokken op sportwedstrijden is niet aangepakt en dat mag dus nog gewoon op stream.

Afgelopen weekend was er grote woede in de wereld van Twitch. Er kwam namelijk naar buiten dat ItsSliker voor meer dan 300.000 dollar mensen had opgelicht. Hij bedelde bij mede-streamers, zijn moderators en zijn publiek voor geld, omdat hij zijn rekeningen niet meer zou kunnen betalen. In werkelijkheid bleek echter dat hij een enorme gokschuld had. Met de massale bedragen besloot hij echter niet die schuld terug te betalen, maar verder te gokken in de hoop winst te maken.

Er werd meteen gevraagd waarom gokken überhaupt legaal was op Twitch. Nadat een aantal van de grootste streamers op Twitch, waaronder Pokimane, Hassanabi en xQc vroegen op een verbanning van kansspelen met geld, besloot Twitch deels hierin mee te gaan. Vanaf 18 oktober is het niet meer toegestaan omroulette, dobbelsteenspellen of gokautomaten uit te zenden. Pokeren en het wedden op sportwedstrijden daarentegen wordt blijft wel toegestaan op Twitch.

Ondertussen zijn een aantal streamers boos op Twitch. TrainwrecksTV, een streamer die geld verdiende met gesponsorde goksites, geeft aan dat het probleem ligt bij de mensen die weigeren de verslaafde de schuld te geven en in plaats daarvan boos worden op het spel. Daarnaast is er ook veel onvrede over het verbannen van gokspellen, terwijl dingen als hot tub streams nog wel gedoogd worden.

Gelukkig kent dit verhaal voor het grootste gedeelte een goed einde. Het verbannen van gokken op Twitch kan een hoop verslavingen in de toekomst voorkomen. Daarnaast hebben streamers Ludwig en xQc aangeboden om alle gedupeerden van ItsSliker terug te betalen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend