Nieuws

Twitchcon keert in 2022 alsnog terug naar Amsterdam

Twitchcon keert in 2022 alsnog terug naar Amsterdam

Twitch heeft aangekondigd dat het grote live-evenement TwitchCon, dat eerder werd geannuleerd door het coronavirus, in 2022 alsnog een editie in Amsterdam gaat krijgen. In juli 2022 kunnen fans van gaming, esports en livestreams samen genieten van een groot evenement met allerlei activiteiten. Ook zal TwitchCon worden gehouden in San Diego in Californië: deze editie vindt plaats in oktober 2022.

Embedded content: https://twitter.com/TwitchCon/status/1440679374060089346?s=20

TwitchCon zou oorspronkelijk al plaatsvinden op 2 en 3 mei 2020 in de Amsterdam RAI. De ticketverkoop was zelfs al van start gegaan, maar TwitchCon Amsterdam 2020 werd afgelast door het coronavirus. Twitch kwam met het digitale alternatief GlitchCon, maar uiteraard was de annulering van TwitchCon in Nederland een grote klap voor Europese livestream-fans.

Twitch

De livestreaming-website Twitch bestaat inmiddels al meer dan tien jaar. Sinds 2011 is het platform uitgegroeid tot dé plek voor gaming- en esports-livestreams, maar ook voor andere typen uitzendingen als muziek en kunst heeft het platform een vlucht genomen. Wel gaat YouTube steeds feller de concurrentie aan met Twitch. Binnenkort is het mogelijk om op je favoriete Nederlandse livestreamers te stemmen tijdens The Dutch Game Awards 2021.

twitchcon

Gedurende de corona-pandemie heeft Twitch een heleboel nieuwe gebruikers én streamers erbij gekregen: met meer dan 8,550 nieuwe partners en 548,000 Twitch-Affiliates is het platform in deze periode flink gegroeid. Ruim 1,2 miljoen streamers hebben nu minstens het Affiliate-niveau gehaald. Met TwitchCon 2022 wil Twitch deze streamers en hun fans de kans geven om elkaar eindelijk in het echt te ontmoeten.

Verder zullen er ook bijvoorbeeld esports-toernooien en andere activiteiten plaatsvinden op TwitchCon. Verwacht wordt dat er binnenkort meer bekendgemaakt wordt over wat er allemaal te doen zal zijn op TwitchCon 2022 in Amsterdam.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate