Blizzard Entertainment
Nieuws

Tyler door naar play-offs Hearthstone Grandmasters

1 juni 2020, 10:44

Aan het einde van de divisie-fase van dit seizoen van Hearthstone Grandmasters is Tyler in de top 4 van zijn divisie geëindigd, waardoor hij zich kwalificeert voor de play-offs. Zes anderen hadden minder geluk: zij zijn vanwege hun plaatsing automatisch gedegradeerd.

Europa

In Europa zijn de twee ongelukkige spelers die automatisch degraderen Pavel en Kolento geworden. Allebei deze spelers zijn oudgedienden in de Hearthstone scene. Kolento werd in 2014 bekend door op DreamHack Thijs in de finale te verslaan, terwijl Pavel in 2016 zelfs wereldkampioen wist te worden. Beide spelers moeten nu hoog plaatsen in een Masters Tour om weer terug te keren in Grandmasters.

Voor Thijs was dit een spannend weekend, aangezien hij nog risico liep op automatische degradatie. Hij moest van zijn twee matches dit weekend, tegen Viper en Bozzton, er minstens één winnen om niet automatisch te degraderen. Dit wist hij voor elkaar te spelen door Viper overtuigend met 3-0 te verslaan. Volgende week moet hij nog tegen Zhym, Hunterace en Felkeine strijden om niet alsnog te degraderen.

Asia-Pacific

Op de Aziatische server zijn de Taiwanese SamuelTsao en de Filipijnse Staz automatisch gedegradeerd. Voor Staz was dit tot het laatste moment nog onzeker: hij moest van Shaxy winnen om in de competitie te blijven, maar wist dit niet voor elkaar te spelen.

Tylers kon in de laatste week van de divisiefase zijn eerste plaats niet vasthouden. Hij verloor van FroStee, wie daardoor automatische degradatie wist te voorkomen. Wel eindigt Tyler op een nette derde plaats, waardoor hij nog steeds gekwalificeerd is voor de play-offs.

Amerika’s

In de Amerikaanse regio zijn de twee automatisch gedegradeerde spelers PapaJason en PNC. Voor PapaJason betekent dit een korte carrière in Grandmasters, aangezien hij dit seizoen voor het eerst meedeed. PNC wist vorig jaar nog het eerste seizoen van Hearthstone Grandmasters te winnen, maar moet nu de competitie dus verlaten.

De vier spelers die in deze regio nog moeten spelen om degradatie te voorkomen zijn Monsanto, Nalguidan, ETC en Purple. Voor Purple zou dit niet betekenen dat hij niet naar de Hearthstone Global Finals zou kunnen. Hij speelt namelijk ook in de Chinese Grandmasters league, maar dan in de Hearthstone Battlegrounds competitie.