Blizzard Entertainment
Nieuws

Tyler weer 2-0 in Hearthstone Grandmasters, laat moeder dabben op stream

25 mei 2020, 15:49

In de voorlaatste week van de divisie-fase van Hearthstone Grandmasters heeft Tyler weer uitmuntend gepresteerd, waardoor hij met stip op één staat in zijn divisie. Voor Thijs was het een mindere week. Hij verloor zijn enige match, waardoor hij volgende week flink zijn schouders eronder moet zetten om degradatie te voorkomen.

Europa

In de Europese divisie A is inmiddels een duidelijke scheiding tussen de boven- en onderkant van de divisie ontstaan. Jarla en BoarControl wisten weer beide matches te winnen, waardoor zij op de respectievelijk eerste en tweede plaats in de divisie staan. Aangezien de bovenste zes spelers in deze divisie zich kwalificeren voor de play-offs zitten zij er dus zeer comfortabel bij.

Onderaan deze divisie is het wel zeer spannend: SilverName, Hunterace en Felkeine hebben alle drie slechts één match gewonnen. Van deze drie spelers moeten er na volgende week hoogstwaarschijnlijk twee strijden tegen degradatie. Vooral de match tussen Felkeine en SilverName, die aanstaande vrijdag uitgezonden wordt, is er dus één om naar uit te kijken.

In divisie B kan er nog een hoop gebeuren. Viper is de enige speler die vier matches gewonnen heeft. Casie, Rdu en Bozzzton hebben er elk drie gewonnen, terwijl de overige vier spelers er allemaal twee gewonnen hebben. Dit betekent dat de matches van volgende week allesbepalend zijn, zeker aangezien de twee spelers die onderaan eindigen automatisch gedegradeerd worden. Voor de Nederlandse Thijs betekent dit dat hij alles op alles moet zetten om zowel Viper als Bozzzton te verslaan.

Asia-Pacific

In de Aziatische divisie A staan Glory, Ryivius en Alutemu als drietal bovenaan met elk vier overwinningen in vijf matches. Van de overige vijf spelers hebben er vier twee van de vijf matches gewonnen: alleen kin0531 heeft nog geen enkele overwinning op zijn naam kunnen schrijven. Hij moet volgende week van zowel Surrender als Flurry winnen én erop hopen dat zij hun andere matches verliezen. Dit is de enige manier waarop hij niet zal hoeven strijden tegen degradatie.

In divisie B is het de in Nederland geboren Tyler die eenzaam aan de top staat. Na vorige week tweemaal gewonnen te hebben en dit gevierd te hebben met spectaculaire breakdances was het deze ronde weer raak. Zowel Staz als tom60229, de wereldkampioen van 2016, bleek niet opgewassen tegen zijn vaardigheden. De overwinning op tom60229 vierde hij op een manier die alleen Tyler kan verzinnen: door zijn moeder live op te stream te laten dabben.

Onderaan deze divisie staan FroStee en SamuelTsao, met allebei slechts één overwinning. Zij moeten volgende week vol gas geven om automatische degradatie te voorkomen.

Amerika’s

In de Amerikaanse divisie A kan er nog een hoop gebeuren. Monsanto en Nalguidan staan onderaan met respectievelijk één en nul overwinningen, maar kunnen volgende week nog terugkomen om het risico op degradatie te verminderen.

In divisie B is er een duidelijke scheiding zichtbaar tussen de bovenste en de onderste helft. Zalae, muzzy, Fr0zen en Firebat staan er comfortabel voor met elk vier overwinningen, terwijl Purple, PapaJason en ETC onderaan bungelen met elk slechts één overwinning. PNC staat hier tussenin, met twee overwinningen. Aangezien het in divisie B extra belangrijk is om goed te eindigen, zullen de onderste vier spelers hun uiterste best moeten doen om de vier hoogstgeplaatste spelers in te halen.