Nieuws

Tyler1 behaalt Challenger door alleen midlane te spelen

Tyler1 behaalt Challenger door alleen midlane te spelen

Nadat Tyler ‘Tyler1’ Steinkamp dit seizoen al eens Challenger heeft gehaald door alleen toplane te spelen, ging de streamer een nieuwe uitdaging aan: Challenger bemachtigen door alleen maar midlane te spelen, en dat heeft hij na 669 games al behaald.

Het is zijn meeste succesvolle challenge tot nu toe. Tyler had er namelijk, ondanks een stroeve start, minder dan 700 games voor nodig en behaalde Challenger met een win percentage van 57%.

Hij vierde het op zijn karakteristieke manier door veel geluid te maken en te roepen dat het veel te gemakkelijk was. Opvallend was dat het Tyler1 een stuk minder moeite kostte om Challenger te worden in midlane dan bij zijn vorige uitdagingen.

Challenge

Tyler1 is vooral bekend als AD-Carry en Draven main, maar begon vorig jaar aan een challenge om Challenger te worden door alleen jungle te spelen. Jungle was in zijn ogen namelijk de beste rol in het spel en om dat te bewijzen ging hij, een AD-Carry main, de hoogste rang behalen door jungle te spelen. Het koste hem veel bloed, zweet en tranen, maar na 1800 games wist hij eindelijk Challenger te worden als jungle speler.

Na de jungle uitdaging had de streamer de smaak te pakken en deed hij precies hetzelfde met toplane. Ook deze uitdaging kostte hem bijna 1800 games. De streamer heeft het nu, met zijn laatst behaalde prestatie, bereikt om bij vier van de vijf rollen in League of Legends de hoogste rang te behalen. Steinkamp geeft aan ook in de support rol te treden alleen wacht hij hiermee tot de start van volgend seizoen.

Prijs

Als prijs voor zijn prestaties eist Tyler1 dat Riot de foto van het League of Legends tabblad op Twitch voor één dag veranderd in zijn gezicht. Hij noemt zichzelf ‘het gezicht van League of Legends’ en als Riot Games niet voldoet aan het verzoek stopt hij met het spel. Het is natuurlijk een ludieke actie van Steinkamp, maar Riot kan zomaar ingaan op het verzoek van de streamer.
League of Legends twitch tabblad

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen