Nieuws

Ubisoft organiseert in samenwerking met FACEIT de Rainbow Six European Open Clash

13 mei 2020, 13:54

Rainbow Six-ontwikkelaar Ubisoft organiseert samen met FACEIT een nieuw online toernooi voor Rainbow Six: Siege. Aan de Rainbow Six European Open Clash doen zowel professionele als recreatieve spelers mee en de 50.000 euro tellende prijzenpot gaat volledig naar Artsen zonder Grenzen.

De Rainbow Six European Open Clash is een nieuw toernooi dat georganiseerd wordt door Ubisoft en toernooiplatform FACEIT. In de Rainbow Six European Open Clash nemen zestien Europese teams, bestaande uit zowel professionele spelers als recreatieve spelers, het tegen elkaar op. Het toernooi heeft een prijzenpot van 50.000 euro die volledig gedoneerd wordt aan Artsen zonder Grenzen.

Het toernooi begint met twee Community Cups op 16 en 17 mei en 23 en 24 mei. Voor deze Community Cups kan iedereen zich inschrijven en uiteindelijk plaatsen de beste drie teams per Community Cup zich voor de play-offs van het toernooi.

In die play-offs worden de zes beste teams uit de Community Cups aangevuld met tien professionele teams uit de aankomende Rainbow Six 2020 European League. Verdeeld over drie dagen strijden deze teams om een plaats bij de laatste vier en dus in de grote finale van het toernooi op 7 juni. 

Twitch-stream

De play-offs zijn op 30 en 31 mei en 6 juni, en de finale op 7 juni, live te volgen op het Twitch-kanaal van Rainbow Six. Kijkers van de stream hebben dan de mogelijkheid om ook te doneren aan Artsen zonder Grenzen en hebben bovendien de kans om Twitch-drops te verdienen. De mogelijke drops bestaan uit drie items uit de Doc Bundle en de Siege Pro League charm.