Nieuws

Ubisoft presenteert Rainbow Six Siege European League en esports-ecosysteem

Ubisoft presenteert Rainbow Six Siege European League en esports-ecosysteem

20 mei 2020, 16:00

Ubisoft heeft vandaag samen met de aankondiging van de nieuwe European League, die op 22 juni van start zal gaan, de details over de aankomende aanpassingen aan het Europese esports-programma voor Rainbow Six: Siege bekend gemaakt.

Ubisoft heeft vandaag de details over de aankomende veranderingen aan het Europese esports-programma van Rainbow Six: Siege bekendgemaakt. Deze veranderingen worden afgetrapt met een compleet nieuwe European League, die zal beginnen op 22 juni. De European League is het hoogste niveau competitief Rainbow Six dat er in Europa gespeeld zal worden en bestaat uit tien teams die online in een Round Robin-systeem met elkaar de strijd aan zullen gaan.

De deelnemende teams tijdens het eerste seizoen van de nieuwe European League:

  • Rogue
  • Team Empire
  • Virtus.pro
  • Chaos Esports Club
  • G2 Esports
  • Natus Vincere
  • Team Vitality
  • BDS Esport
  • IziDream
  • Team Secret

Deze tien teams zullen strijden in de reguliere competitie om vervolgens tijdens een speciaal evenement in December, de European League Finals, uit te gaan maken wie het beste team van Europa is. Tijdens dit evenement worden ook de Relegation Playoffs gehouden waarin wordt bepaald welke teams in het volgende seizoen van de European League mogen uitkomen. De wedstrijden in het reguliere seizoen van de European League zullen vanaf 22 juni iedere maandag en woensdag vanaf 18:00 uur worden uitgezonden op het Youtube- en Twitch-kanaal van Rainbow Six Esports.

Path-to-pro

Naast de nieuwe European League heeft Ubisoft ook een vernieuwd 'path-to-pro' onthuld, waarin de nieuwe European Challenger League, gevoed door de vele nationale toernooien in Europa, het fundament wordt voor het ecosysteem in de regio. Vanaf dit seizoen betekent een zege in een van de nationale competities namelijk toegang tot de European Challenger League. Die European Challenger League is de opstap naar het hoogste niveau, aangezien de top twee van die competitie kans maakt op een plaats in het volgende seizoen van de European League. 

Studio

Naast veranderingen in de opzet van de competities heeft Ubisoft nog een grote verandering doorgevoerd. Vanaf aankomend seizoen zullen alle wedstrijden in de European League, de European Challenger League en de Asia-Pacific North Division vanuit een gloednieuwe studio van Engels commentaar worden voorzien. Ondanks dat de wedstrijden allemaal online zullen plaats vinden, zal het team van casters gezamelijk verslag doen vanuit de nieuwe studio in Parijs.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders