Nieuws

UOL-coach Sheepy: "Drafts op Worlds zijn voorspelbaar en het niveau is verslaanbaar"

12 oktober 2020, 14:43

Unicorns of Love kwalificeerde zich als eerste team uit de Russische regio ooit voor het hoofdtoernooi van Worlds. Het team, dat voorheen actief was in Europa, knokte zich door de voorrondes heen en belandde in groep D. Daar wist UOL geen enkele game te winnen en moet het dus na zes games naar huis. We spraken met coach Fabian 'Sheepy' Mallant over zijn ervaringen en volgend jaar.

Sheepy spreekt duidelijke taal als we hem vragen naar zijn eerste reactie vlak na de laatste wedstrijd van Worlds 2020: "Sucks!". Ondanks dat hier geen woord Spaans tussen zit, nuanceert hij in een tweede reactie al direct. "Het tweede woord dat in me opkomt is 'hoop'. Ik had echt meer games willen spelen, want Worlds is magisch en de teams zijn geweldig. Helaas mocht het niet zo zijn."

Iedereen is verslaanbaar

UOL lootte een zware groep, met de Aziatische zwaargewichten TOP Esports en DRX aangevuld met het Noord-Amerikaanse FlyQuest. Ondanks de 0-6 score ziet Sheepy voor alle overgebleven teams nog hoop dit toernooi. "Iedereen ziet er verslaanbaar uit. DRX, TOP, maar ook G2 Esports, ze zijn allemaal te verslaan. We hebben zelf vooral veel fouten gemaakt waardoor we verloren."

Voor de toernooiwinst heeft Sheepy dan ook geen specifieke favoriet. "Iedereen kan dit toernooi winnen, al zien de Aziatische teams (China en Korea) er wel iets sterker uit. Vooral de Chinese teams, die het voordeel hebben dat ze in hun eigen land spelen, doen het goed. Toch zou ik niet verbaasd zijn als een Europees team Worlds 2020 wint."

Geen tegenstand in Rusland

In de regionale competitie van Rusland walst UOL sinds hun entree over iedereen heen. In de drie reguliere seizoenen die het team tot nu toe speelde heeft UOL 39 van de 42 wedstrijden gewonnen. Toch bleven op Worlds de overwinningen uit. "Het grootste verschil is de consistentie," legt Sheepy uit. "Op Worlds wordt elke fout afgestraft en dan gaat het hard. Ook is het voor ons moeilijk om ons voor te bereiden, aangezien er in Rusland geen tegenstand is."

Sheepy is echter hoopvol voor volgend jaar: "Het niveau op Worlds is echt verslaanbaar en de drafts zijn enorm voorspelbaar. Nu we iets moois hebben laten zien hoop ik dat we komend jaar betere scrims kunnen regelen in de voorbereiding. Dit team is erg getalenteerd en heeft dus veel potentie voor volgend jaar."

'Alles moet beter'

Ondanks de vlekkeloze seizoenen in Rusland twijfelt Sheepy geen moment als we hem vragen wat er nog beter moet komend jaar. "Alles. Op elk vlak moet het beter. We moeten vooral werken aan onze mentaliteit, dat is een van onze grootste uitdagingen." Om dit kracht bij te zetten citeert bij Bjergsen, die eens in een interview zei dat hij het veel zwaarder heeft tegen een team dan 0-3 staat dan tegen een team dat goed presteert. "We moeten ons echt blijven motiveren in Rusland. Het ultieme doel is om niets te verliezen volgend jaar."

Afwijzing LEC was een zegen

Toen UOL in 2019 werd afgewezen voor deelname aan de LEC was de teleurstelling natuurlijk groot. Achteraf concludeert Sheepy dat het de grootste redding voor de organisatie is geweest. "Het is 100% een zegen geweest dat we niet toegelaten werden tot de LEC. Ik ben ook als persoon enorm gegroeid de laatste tijd, mede door alle verantwoordelijkheden om een team te bouwen en te managen."