Nieuws

Australische Valorant-teams uitgesloten voor Valorant Champions

Australische Valorant-teams uitgesloten voor Valorant Champions

De Australische Valorant-teams ORDER en Chiefs Esports Club kunnen niet deelnemen aan de NA VCT Last Chance Qualifier (LCQ). LCQ is het toernooi wat de laatste vertegenwoordiger van Noord-Amerika beslist voor Valorant Champions, het grootste toernooi van de Riot Games shooter.

De teams zijn uitgesloten van de competitie door de coronamaatregelen. Order en de Chiefs waren genoodzaakt vanuit Australië naar Noord-Amerika te vliegen om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. De organisaties liepen samen met Riot Games echter tegen de coronamaatregelen aan. “Door coronamaatregelen, problemen met reisdocumenten en aanvullende complexe factoren is het niet gelukt om te regelen dat de teams konden reizen, meedoen aan het toernooi en terug konden keren in een redelijk tijdsbestek”, aldus Riot Games.

Kwalificatie

Het betekent ook meteen het einde van het Valorant-seizoen voor beide organisaties. Beide teams hebben gedurende het jaar in verschillende toernooien gevochten voor de twee plekken in de NA VCT Last Chance Qualifier, wat uiteindelijk voor niks is geweest. In een statement via Twitter laten de teams weten de situatie te betreuren en dat ze hopen vergelijkbare situaties in de toekomst te kunnen voorkomen.

Embedded content: https://twitter.com/ChiefsESC/status/1444868232398065668/photo/1

Veranderingen aan het schema

Doordat er twee teams wegvallen heeft Riot besloten het speelschema van het toernooi aan te passen. Het gaat van een tien-team bracket naar een acht-team bracket, waarvan het schema binnenkort bekend wordt gemaakt.

Toen Riot vorige week het originele schema bekend maakte, ontving de organisatie veel kritiek. Het toernooi maakte gebruik van een ‘modified double-elimination bracket’. Dit betekent dat er halverwege het toernooi pas een loser bracket kwam en er in de eerste twee rondes al zes teams zouden afvallen. Veel spelers en coaches uitte kritiek via Twitter, met een duidelijke gezamenlijke boodschap. Teams die maanden voorbereid hebben konden er na één ronde al uit liggen en dat vonden de spelers en coaches oneerlijk.

Embedded content: https://twitter.com/DickStacyy/status/1443763146313719808

Nu Riot Games heeft aangekondigt dat het toernooi aangepast gaat worden hopen de teams en fans dat de ‘modified double-elimination bracket’ het voornaamste is wat aangepast wordt.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen