Nieuws

Riot Games pakt groots uit: Valorant bestaat één jaar!

Riot Games pakt groots uit: Valorant bestaat één jaar!

De ontwikkelaar van League of Legends, Riot Games kwam op 2 juni 2020 uit met een tactische shooter genaamd Valorant. Deze game was vanaf het begin al razend populair. Nu de game één jaar bestaat wil Riot Games dat vieren en ze pakken groots uit. Zo kondigde zij een mobiele versie aan, een Give Back Bundle en nog veel meer.

De Night.Market

De Night.Market openend weer haar duren. Elke speler krijgt een unieke shop met daarin zes willekeurige skins die te koop zijn met korting. De Night.Market is open vanaf 2 juni tot en met 15 juni.

YR1 night market

Give Back Bundle

Met de Give Back Bundle kunnen spelers vanaf 2 juni stemmen op hun favoriete skins, de skins met de meeste stemmen komen in de Give Back Bundle. Het is op 7 juni niet meer mogelijk om te stemmen. Deze bundle is te koop vanaf 22 juni tot en met 8 juli. Riot stopt de opbrengst van deze bundle niet volledig in eigen zak; 50 procent van de skin en 100 procent van de accessoire opbrengsten gaan naar een goed doel, de Riot Games Social Impact Fund in samenwerking met Impact Assets. Wat de Riot Games Social Impact Fund precies is kan je nalezen op de site van Riot Games.

YR1 give back

Unieke player cards

Riot komt uit met drie unieke player cards, de Limited Edition YR1 set. Deze set viert Valorant Episode 1, 2 en 3. De Episode 1 player card is te verkrijgen vanaf 9 juni, maar hoe laat Riot niet weten. De Episode 2 player card komt met een Amazon Prime Gaming Drop, hiervoor heb je Amazon Prime nodig. Episode 3 is te verkrijgen via de YR1 Event Pass.

YR1 playercards

Community Battle Pass

Elke regio in Valorant mag stemmen op unieke Sprays, Gun Buddies en Titles die hun Valorant regio het beste representeert. Het development team van Valorant gaat voor elke regio een eigen Community-powered Battle Pass in elkaar zetten, deze Battle Pass komt uit in Episode 4. Stemmen is mogelijk vanaf 13 juni tot en met 25 juni, waar je kunt stemmen en hoe het precies werkt is nog niet bekend.

YR1 Event Pass

Valorant komt met een YR1 Event Pass, een gratis Battle Pass met zeven tiers. In de YR1 Event Pass zit de eerder genoemde Episode 3 Player Card, een Gun Buddy en nog veel meer. De Event Pass komt op 22 juni en duurt tot en met 6 juli.

YR1 event pass

Episode 3 livestream

Tegen het einde van het YR1 event komt Valorant met een livestream. In deze stream gaan de Competitive, Agent en Premium Content developers kijken naar wat spelers kunnen verwachten in Episode 3 en het komende jaar. De livestream neemt plaats op 21 juni om 19:00 uur, op het Twitch kanaal van Valorant.

Squad Boost

Speel met je vrienden en verdien meer XP punten in elke game modus. Squad mode geeft spelers die met meerdere mensen spelen meer XP. Spelers die met z’n tweeën spelen krijgen 8 procent meer XP, een team van drie 12 procent, een team van vier 16 procent en een volledig team van vijf man krijgt 20 procent meer XP. De Squad Boost duurt een maand, van 22 juni tot 26 juli.

YR1 squad boost

Account leveling

Na een jaar zonder account level is het eindelijk zover, Valorant krijgt een account level. Episode 3 gaat gepaard met account leveling, zo wordt je beloond voor het vele spelen van Valorant. Naast dat je nu speelt voor levels krijg je ook rewards, wat deze rewards precies zijn is nog niet bekend. In de Episode 3 livestream wordt hier meer over bekend gemaakt.

Nieuwe agent

Als klap op de vuurpijl hint Riot naar de nieuwe agent. Er is nog vrij weinig bekend over de nieuwe agent, wel lijkt het erop dat deze tegelijkertijd uitkomt met Episode 3, 22 juni.

Pride maand

Naast dat juni de feestmaand is van Valorant, is het ook Pride month. Pride month is een maand waarin seksualiteit en inclusiviteit gevierd wordt. Pride month is ook een maand waarin wordt teruggedacht aan Stonewall riots in 1969. Tijdens deze rellen stonden lesbienes, homoseksuele, transgenders en andere mensen binnen de LGBT+ gemeenschap op tegen het geweld dat zij ervaren richting hun seksuele geaardheid.

Elk jaar laten grote bedrijven zien dat ook zij staan voor inclusiviteit en diversiteit, Riot Games is hier niet anders in. Dit jaar vieren zij de Pride maand met LGBT+ player cards, deze player cards zijn te verkrijgen op dezelfde manier als de Duality player card, via de code redeem site van Valorant. Elke player card heeft zijn eigen code, de codes zijn hieronder te zien. De regenboog player card mist hier maar de code hiervoor is: PRISMATIC.

Embedded content: https://twitter.com/ValorLeaks/status/1400328832914235398?s=20

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen