Nieuws

Valorant developers verliezen verrassend tijdens ESPN Esports Valorant Invitational

22 april 2020, 10:45

Op de tweede dag van de ESPN Esports Valorant Invitational heeft Team Canyon verrassend groep B gewonnen, het vooraf favoriete Team Dev moest genoegen nemen met de tweede plek. Beide teams hebben zich daarmee geplaatst voor de halve finales van vanavond.

Team Dev, bestaande uit Valorant developers, kon gisteravond haar favorietenrol niet waarmaken. In de eerste wedstrijd van de avond bleek Team Canyon, bestaande uit Apex Legends spelers Kellar, Syncdez, Aceu, Dizzy en Mendo, met 13-4 te sterk. De developers herpakten zich vervolgens wel door eerst met 13-5 de Fortnite-spelers Joseph, Thwifo, Psalm, Highsky en Xxif van Team Llama opzij te zetten en vervolgens Vegas, Venerated, Valliate, Yaboidre en Sharky van het PUBG team, Team Battleground, met 13-1 kansloos te verslaan.

Team Llama verliest

Team Canyon had meer moeite met de andere twee tegenstanders. Na een krappe 13-10 overwinning in de tweede wedstrijd op Team Battleground, hadden zij in de laatst wedstrijd genoeg aan zes gewonnen rondes om Team Llama uit te schakelen. De Fortnite-spelers gooiden daarom, ondanks een voorsprong, bij een 9-6 stand de handdoek in de ring en Team Canyon legde zodoende beslag op de eerste plek in de groep.

Embedded content: https://twitter.com/ESPN_Esports/status/1252777921791643649?s=20

Door de onverwachte tweede plek van Team Dev moeten zij het vanavond in de halve finale opnemen tegen het tot nu toe ongenaakbare Team Mirage, bestaande uit de (ex)CSGO-professionals Brax, Skadoodle, AZK, N0thing en Hiko. In de andere halve finale strijdt Team Canyon met de Overwatch spelers, Emongg, Boostio, Gale, Kephrii en Carter, van Team Heroes om de andere plek in de finale later die avond.

In die finale gaan de twee sterkste teams, in een best-of-3, uitmaken wie er met de titel vandoor gaat en welke shooter de beste Valorant spelers voortbrengt, tenzij de ervaring van de developers alsnog de doorslag geeft en zij de overwinning naar zich toe trekken.

Volg al het nieuws over Valorant op de Valorant Benelux Discord en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Deel: