Nieuws

Valorant komt naar mobiel!

3 juni 2021, 20:28

Groot nieuws voor mobiele gamers, Riot Games heeft officieel aangekondigd dat de tactische shooter Valorant naar mobiel komt. Riot Games heeft dit tijdens een press release aan verschillende nieuws outlets laten weten. Het bericht kwam tijdens de Year One aankondigingen van Riot Games.

Er waren een hoop speculaties rondom een mobiele versie van Valorant, velen zeiden dat het een kwestie van tijd was voordat Riot Games de mobiele versie ging aankondigen. Het is nog onbekend hoe anders de mobiele versie gaat zijn ten opzichte van de PC versie. Wanneer de mobiele versie van Valorant precies uitkomt is nog niet bekend.

Valorant mobiel

De mobiele versies van Fortnite en de meer recentere Apex Legends, hebben laten zien dat het mogelijk is om de feel van een PC over te brengen naar een mobiel platform.

Razend populair

Valorant is sinds z’n eerste beta in april 2020 al razend populair en blijft groeien. Ondanks dat de game volledige gereleased werd tijdens het hoogtepunt van de COVID-19 pandemie heeft de game vele harten veroverd. Vanaf 2 juni viert Valorant haar eerste verjaardag met het Year 1 event. De game is free-to-play en draait goed op bijna elke computer, dit maakt het aantrekkelijker voor een groter publiek.

De game heeft een hoop gelijkenissen met Counter-Strike: Global Offensive, de shooter van concurrent Valve. Als je de gemiddelde spelers van Counter-Strike en Valorant naast elkaar legt heeft Valorant maandelijks het dubbele aantal spelers. Toch lijkt de populariteit van Valorant niet slecht voor de oude rot, want het aantal Counter-Strike spelers is ook flink gestegen.

Valorant heeft ook een belangrijke rol binnen de esports wereld, ondanks de COVID-19 pandemie hebben zij toch een geweldig evenement neergezet in Reykjavik. Hier werd de Valorant Champions Tour Masters Stage 2 gehouden. Sentinels won het toernooi zonder maar één keer te verliezen.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen