Nieuws

Valorant-map Haven uitgeschakeld in competitive-mode

1 juli 2020, 08:18

De Valorant-map Haven is op dit moment uit de rotatie gehaald in de competitive-mode. Reden voor het tijdelijk uitschakelen van de map is een Reyna-exploit waarbij de Mexicaanse agent in een van de platformen op de C-Spike-site kan komen.

Haven is uit map-rotatie van de competitive-mode van Valorant gehaald. De map is niet beschikbaar gemaakt vanwege een exploit waarbij een van de agents de bom kan plaatsen in een ijzeren platform. Reyna, de agent in kwestie, kan doormiddel van het gebruik van haar Dismiss-abilitie namelijk door de buitenkant van het ijzeren platform op de C-Spike-site bewegen. Dit betekent dat ze de Spike binnenin het platform kan plaatsen, waardoor tegenstanders de Spike alleen nog kunnen ontmantelen wanneer zij een Reyna hebben die hetzelfde doet.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1278129630801625088?s=20

Riot Games heeft de map meteen uitgeschakeld toen ze op de hoogte werden gebracht van de exploit en zijn hard aan het werk om het probleem op te lossen. Tot die tijd blijft de map uitgeschakeld en kunnen spelers in de competitive-mode alleen terechtkomen op een van de andere drie Valorant-mappen, Split, Bind en Ascent. Het is niet bekend wanneer Riot verwacht de map weer beschikbaar te kunnen maken, al hebben ze het in de tweet over een 'overnight' oplossing, dus waarschijnlijk gaat het niet al te lang duren.