Nieuws

Riot Games toont nieuwe NA VCT Last Chance Qualifier-bracket

Riot Games toont nieuwe NA VCT Last Chance Qualifier-bracket

Riot Games heeft de nieuwe bracket voor de NA VCT Last Chance Qualifier bekend gemaakt. De aanpassingen waren nodig nadat twee teams niet meer deel konden nemen aan het evenement.

Oorspronkelijk zouden er tien teams meedoen aan het kwalificatietoernooi voor Valorant Champions. Riot was echter genoodzaakt om de twee Australische Valorant-teams uit te sluiten voor het toernooi. ORDER en Chiefs Esports Club hadden zich via de Valorant Oceanië Tour 2021 geplaatst voor de LCQ om kans te maken op een plekje voor het wereldkampioenschap. De teams konden volgens Riot door coronamaatregelen en externe factoren niet deelnemen aan het kwalificatietoernooi.

Nieuwe bracket

Aan de nieuwe bracket doen de overgebleven acht teams mee: 100 Thieves, Version1, FaZe Clan, XSET, Luminosity Gaming, Rise, Cloud9 Blue en Gen.G Esports. De Last Chance Qualifier gaat gebruik maken van een double-elimination bracket en de hoogste geplaastste teams beginnen tegen de lager geplaatste teams.

Nieuwe NA VCT LCQ-Bracket

Het toernooi begint op 12 oktober, de finale is een best-of-five die op 17 oktober is. Dan weten we wie er naast Sentinels en Team Envy Noord-Amerika gaat vertegenwoordigen. 100 Thieves wordt gezien als de favoriet nadat ze in de VCT Masters Berlin de halve finale wisten te halen, maar het team heeft onlangs nog een spelerwissel doorgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat andere teams er met de laatste plek voor het wereldkampioenschap vandoor gaan.

Kritiek

Het oorspronkelijke format van de Last Chance Qualifier kreeg veel kritiek van de spelers en organisaties. Voor de veranderingen konden teams, die het hele jaar gewerkt hebben om zich te kwalificeren, er na één ronde al uit liggen zonder dat ze een nieuwe kans kregen. Pas na twee rondes werd er gebruik gemaakt van een loser bracket, maar dan zouden er al zes teams afgevallen zijn. Vooral vanuit de Australische teams kwam er veel kritiek doordat ze voor het toernooi lang moesten reizen en in quarantaine moesten.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen