Nieuws

Valorant patch 1.03: Aanpassingen aan de Guardian en nieuwe overtime-regels

8 juli 2020, 09:17

De nieuwste patch voor Valorant is relatief klein, ontwikkelaar Riot Games is blij met de staat van het spel na de release van de competitive-mode en wil de meta zichzelf laten ontwikkelen. Het enige wapen dat nog niet werkte als gewenst is de Guardian, die krijgt daarom vanaf deze patch een aanpassing. Verder zijn er nieuwe overtime regels in competitive en zijn de surrender-regels aangepast.

De belangrijkste veranderingen in Valorant patch 1.03 zijn die aan de Guardian. Dat wapen bevond zich op een rare plaats in het arsenaal. Qua prijs bevond hij zich te dicht bij de Phantom en Vandal, terwijl hij dat qua vuurkracht niet kon waarmaken. Daarnaast was de vuursnelheid van de Guardian iets aan de hoge kant voor close-combat. Met de veranderingen hoopt Riot dat de Guardian vanaf nu een unieke plek in het wapenspectrum van Valorant krijgt. Om dat te bereiken kost hij na de patch nog maar 2500 in plaats van 2700 credits, is zijn vuursnelheid verlaagd van 6.5 naar 4.75 en gaat de penetration-power van de Guardian naar Heavy.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1280501825771356165?s=20

Overtime

Tot vandaag werden 12-12 gelijke standen altijd beslist door één sudden-death ronde en in unrated blijft dat zo. In competitive daarentegen wordt dat systeem vanaf nu vervangen door een methode waarbij beide teams een keer aanvallen en een keer verdedigen, tot er een team is dat beide rondes wint. Teams krijgen daarbij de mogelijkheid om voor ieder blok van twee rondes ervoor te kiezen de wedstrijd in een gelijkspel te laten eindigen.

De laatste verandering die we noemen is die aan de surrender-regels. In competitive blijft alles hetzelfde, vanwege de impact op iemands ranked moet nog steeds iedereen het eens zijn met de opgave. In Unrated is dit echter verlaagd naar 80 procent, dat wil zeggen dat er vanaf nu slechts vier van de vijf spelers nodig zijn om een surrender-vote in unrated te laten slagen.