Nieuws

Valorant Patch 1.07: Killjoy en Sage krijgen nerfs

2 september 2020, 11:56

In Valorant patch 1.07 worden weer een aantal agents aangepakt en worden shotguns wat minder sterk gemaakt. Ook komt er een remake-functie, die bekend is uit Riot Games' League of Legends.

De zevende grote update van Valorant brengt een nerf aan twee veelbesproken agents, namelijk Sage en Killjoy. De eerste is sinds dag 1 al een karakter dat bijna als onmisbaar werd gezien. De enige agent in de game die teamgenoten kan healen was daarom ook vrij populair. Met de nieuwe patch wil Riot Games blijkbaar dat er minder focus op haar wordt gelegd, want haar healing is flink teruggeschroefd.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1300819878677417984?s=20

Sage haar heal kan nu nog maar voor 60 HP healen, in plaats van voor 100 HP. Bovendien duurt het nu 10 seconden als ze zichzelf healt, in plaats van 5 seconden. Ook is het veld van haar Slow Orb met 30% verkleind. Haar Barrier Orb is daarentegen wel sterker geworden. Hij kost nog maar 300 credits (in plaats van 400) en begint met 400 HP bij plaatsing. Na 3 seconden verdubbelt de HP naar 800.

Killjoy nerfs

Killjoy is sinds haar release al veelbesproken. Haar abilities zouden te sterk zijn en bovendien waren er een aantal 'gamebreaking' bugs waardoor Riot Games toernooi-organisatoren zelfs vriendelijk doch dringend verzocht om de agent preventief te verbannen.

De Nanoswarm van Killjoy krijgt nu een nerf. De op afstand bestuurbare granaat/mijn deed vooral veel te veel damage en wat te moeilijk te zien. Er is nu een kleine vertraging toegevoegd en de damage is van 60 damage per seconde (DPS) naar 40 DPS gegaan. Ook is de Nanoswarm nu makkelijker te zien op de grond.