Nieuws

Riot Games vraagt Valorant pro's om niet te teabaggen

8 maart 2021, 14:05

Voor de match op 6 maart tussen G2 Esports en DfuseTeam in de Valorant Champions Tour Europe (VTC EU), werd er aan de spelers gevraagd of zij niet wilde teabaggen of schieten op dode lichamen. Deze acties worden gezien als ongepast en onsportief.

Vlak voor de spannende match tussen G2 en DfuseTeam tweeten G2 speler Patryk ‘PaTiTek’ Fabrowski een screenshot met een bericht van de toernooi admin. In het bericht stond het volgende “ter informatie: gelieve niet teabaggen of schieten op de dode tegenstander tijdens de match, dit gedrag is niet wenselijk tijdens de uitzending.”

Embedded content: https://twitter.com/G2Patitek/status/1368255598299594756?s=20

Wanneer er in Valorant esports een team voor staat en het verschil met de tegenstander steeds groter wordt, hebben spelers wat meer plezier aan het einde van een ronde. Dit kan ten koste gaan van het humeur van de tegenstanders. G2 Esports founder Carlos ‘Ocelote’ Rodríguez kon het bericht van de toernooi admin niet geloven, zo liet hij op twitter weten “ik hoop dat dit een grap is. Als ik niemand zie teabaggen vandaag word ik gek.”

Embedded content: https://twitter.com/CarlosR/status/1368260757352312836?s=20

Doodsbedreigingen na teabaggen

Tijdens het First Strike NA toernooi, speelde het team Sentinels tegen 100 Thieves. Sentinels speler Michael ‘Dapr’ Gulino kreeg doodsbedreigingen na het teabaggen van 100 Thieves speler Joshua ‘Steel’ Nissan.

Riot Games ziet deze acties en proberen hier oplossingen en regels voor te bedenken. Zolang hier geen regels voor zijn verwacht Riot Games dat spelers niet stoppen met teabaggen.