Nieuws

Valorant ranked krijgt geen map picks en bans

Valorant ranked krijgt geen map picks en bans

Het aantal maps in Valorant blijft maar toenemen, en spelers begonnen zich af te vragen of Riot Games misschien een pick and ban-systeem in de ranked game mode toe zou kunnen voegen. Riot heeft echter al gereageerd, en bevestigt dat de functie helaas niet snel wordt toegevoegd.

Terwijl de mysterieuze wereld van Valorant zich steeds verder uitbreidt, vragen steeds meer spelers om een pick-and-ban-systeem in Ranked play.

Nu het systeem tijdens esports toernooien wel beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld tijdens de Valorant Champions Tour (VCT), is het duidelijk dat het wel mogelijk is. Riot heeft er echter bewust voor gekozen om deze optie niet aan de originele versie van het spel toe te voegen.

In hun Ask Valorant-blog van 19 mei vermelden de ontwikkelaars niet alleen dat de functie niet in Ranked toe wordt gevoegd, maar ook uitgelegd waarom ze de noodzaak ervan buiten de competitieve sfeer op hoog niveau niet inzien.

Riot Games gaat geen pick & ban-functie toevoegen

Riot heeft bevestigd dat er geen pick and ban-systeem toegevoegd gaat worden aan de standaard ranked play van de game. De ontwikkelaars sporen spelers aan om "alle kaarten te proberen" in plaats van simpelweg de maps te ontwijken die ze niet leuk vinden.

"Dit is niet iets dat we momenteel voor de ranked versie van Valorant plannen, omdat we op dit moment echt willen dat spelers leren hoe ze alle maps het beste kunnen spelen (in plaats van altijd specifieke maps te vermijden)", schrijft Competitive Designer, Jon Walker.

“Dat gezegd hebbende, zijn we van mening dat een pick/ban-systeem het ontdekken waard is in een omgeving die geschikt is voor complexe team strategieën, zoals onze aanstaande tournament mode. Het is nog steeds een work-in-progress, maar we zien het potentieel van het systeem in, bijvoorbeeld wanneer teams verschillende plays voor hebben bereid."

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann