Nieuws

Valorant Ranked mode keert volgende week terug

16 juni 2020, 09:11

Riot Ziegler heeft op zijn Twitter aangekondigd dat de ranked-modus in Valorant vanaf volgende week beschikbaar is. De ontwikkelaars leggen op dit moment de laatste hand aan de "competitive mode" zodat hij zonder problemen werkt wanneer hij geïmplementeerd wordt.

Valorant game director Joe "Riot Ziegler" Ziegler heeft vandaag, in een bericht op Twitter, nieuws naar buiten gebracht waar veel fans op zaten te wachten: De ranked-modus komt er binnenkort aan. De ontwikkelaar zegt in het bericht dat de "competitive mode" waarschijnlijk ergens volgende week geïmplementeerd zal worden. Deze week wordt er nog hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de toevoeging soepel verloopt.

Embedded content: https://twitter.com/RiotZiegler/status/1272585456027197441?s=20

De ranked-modus is niet volledig nieuw voor Valorant. Spelers die deel uitmaakten van de closed beta van het spel hebben de competitive mode namelijk al tot hun beschikking gehad. Riot Games heeft er tijdens de officiële lancering van het spel echter voor gekozen om ranked nog even achter de hand te houden. Zo wilde de ontwikkelaar eerst serverstabiliteit kunnen garanderen en kregen nieuwe spelers op deze manier de kans eerst kennis met het spel te maken voordat ze aan ranked beginnen.

Plaatsing

Hoe Riot gaat bepalen in welke rank spelers hun klim naar de top beginnen is niet bekend gemaakt. Spelers kunnen er echter vanuit gaan dat dit veel overeenkomsten zal hebben met de manier waarop dit in de closed-beta gebeurde. Daarin kregen spelers eerst een "hidden mmr" op basis van hun prestaties in unrated games, waardoor het spel al een indicatie kon maken wat ongeveer het niveau van een speler was.