Nieuws

Valorant ranked modus komt na patch 0.49

24 april 2020, 17:55

Riot Games heeft in een uitgebreide blogpost uitgelegd wat we van de ranked modus in Valorant mogen verwachten. De modus komt na patch 0.49 uit. Momenteel is Valorant versie 0.47 live, dat op woensdag 22 april doorgevoerd werd.

In de nieuwste blogpost van Valorant-ontwikkelaar Riot Games gaat het bedrijf in op een ranked modus in het spel. Naast een uitleg geeft het bedrijf aan dat spelers aan de slag kunnen in ranked na patch 0.49. Afgelopen woensdag werd patch 0.47 doorgevoerd. Uitgaande dat patches per week of om de week doorgevoerd worden, zit de ranked modus over twee tot vier weken in het spel.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1253731052968800256?s=20

Veel spelers kijken enorm uit naar een modus met rang in het spel. Competitive lead bij Riot Games Ian "Brighteyz" Fielding legt in de post uit dat de ranked modus niet constant beschikbaar is tijdens de closed beta van Valorant. Het bedrijf gaat in de komende maanden richting de officiële lancering van het spel werken aan het perfectioneren van het systeem.

Hoe werkt ranked in Valorant?

In Valorant zijn er 8 rangen, van laag tot hoog zijn dat: Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Immortal en VALORANT. Spelers ontgrendelen de ranked modus door minimaal 20 casual potjes te spelen. Je kunt de ranked modus alleen spelen, maar ook met vier andere teamgenoten. Het rangverschil mag dan niet groter zijn dan twee; iemand met een Immortal-rang kan niet samenspelen met iemand die een Bronze-rang heeft. 

Valorant ranks

Mocht je samenspelen met meerdere spelers, dan zorgt het systeem ervoor dat er in het team van de tegenstanders ook een team is met hetzelfde aantal samenspelers. Mocht dat niet kunnen, dan wordt dat aangepast door middel van de rangen. In principe ga je omhoog in rang door te winnen, maar ook individuele scores zijn daarbij doorslaggevend; denk aan Econ Rating, KDA, First Bloods, Defuses en Combat Rating.

In de Valorant-rang heeft alleen winnen en verliezen invloed op je rang. Riot Games gaat er vanuit dat iedereen in het hoogste rang goed genoeg is, en dat alleen de prestatie van het gehele team gewogen zou moeten worden. Als je 14 dagen geen ranked speelt, verlies je zichtbaar je rang. Achter de schermen vindt echter geen zogeheten 'decay' plaats: als je weer een potje ranked speelt heb je je oude rang meteen terug.