Nieuws

Valorant release patch notes 1.0: Spike Rush, Reyna en Ascent

2 juni 2020, 05:01

Valorant is zojuist officieel gelanceerd samen met patch 1.0. De start van Valorant brengt ten opzichte van de closed beta drie nieuwe elementen: de Ascent map, de Spike Rush modus en agent Reyna. Ook zijn veel agenten aangepast en heeft ontwikkelaar Riot Games een hoop bug fixes en Quality of Life-veranderingen doorgevoerd.

Valorant werd officieel vannacht als eerste gelanceerd in Azië en Oceanië. Vanmorgen vroeg om 7:00 volgde Europa. De lancering ging gepaard met een flinke patch, die onder andere een nieuwe map, agent en modus bracht. Ook werden veel agenten aangepast; met name Sage krijgt een flinke nerf.

Agent Reyna, map Ascent en de Spike Rush Modus

Agent Reyna is de nieuwste agent in Valorant, waarvan vorige week al gameplay beelden getoond werden. Ook is er een nieuwe map, genaamd Ascent. De map bevindt zich in Italië en focust zich volgens ontwikkelaar Riot Games op gevechten in het middelste gedeelte van de map. Daar zouden spelers optimaal gebruik kunnen maken van hun vaardigheden. Om te zorgen dat spelers de map goed leren kennen, zorgt Riot Games ervoor dat de map vaker gekozen word door het match-systeem.

Ook is er een nieuwe modus, genaamd Spike Rush. Dit is een beta-modus, waar Riot Games in de patch notes weinig over uitlaat. Het zou een meer hectische variant zijn van de reguliere 5v5 modus.

Valorant Patch Notes 1

Alle veranderingen van patch 1.0

Sage en Raze krijgen nerf. Jett, Omen en Phoenix zijn sterker.

Agent Sage is de agent die deze eerste patch het meest te verduren krijgt. Haar Healing Orb krijgt een cooldown van maar liefst 45 seconden, wat voorheen 30 seconden waren. Haar muur blijft nu minder lang staan, 30 seconden in plaats van 40. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgt Riot Games ook dat de muur makkelijker te vernietigen is. Elk segment heeft nu 800 HP in plaats van 1000. Agent Raze krijgt ook een kleine nerf; haar Blast Pack radius gaat van 2 meters naar 1 meter.

Drie andere agenten worden sterker. Jett haar smoke duurt drie seconden langer. Phoenix zijn Blaze vaardigheid duurt langer en zijn flash blindeert vijanden .3 seconde langer. Agent Omen krijgt over de gehele linie een buff, zijn blind, teleport en smokes zijn allemaal sterker.

Veel Quality of Life-veranderingen en bug fixes

Riot Games voert verder een hele hoop veranderingen toe die vooral veel voorkomende problemen tackelen. Ook moet de prestatie van Valorant beter zijn, op zowel low, mid als high-end gaming PC's. Ook zouden de framedrops niet meer voor moeten komen. Het bedrijf benadrukt verder nogmaals dat de ranked modus voorlopig niet in het spel zit. Het bedrijf heeft als eerste doel de stabiliteit van het spel te realiseren. De ranked modus komt na 'enkele' patches, waarschijnlijk ergens eind deze maand.