Nieuws

Blast en Riot Games kondigen tweede editie Valorant Spike Nations aan

Blast en Riot Games kondigen tweede editie Valorant Spike Nations aan

Toernooiorganisator Blast en gameontwikkelaar Riot Games maken bekend dat er een tweede editie komt van Valorant Spike Nations. Valorant Spike Nations is een toernooi dat georganiseerd wordt om geld op te halen voor goede doelen. Het gaat waarschijnlijk plaatsvinden van 7 tot en met 9 oktober en Riot Games financiert het startbedrag van 60.000 euro.

Het toernooi debuteerde vorig jaar en wordt wegens succes herhaalt. In de bekendmaking wordt verteld dat het toernooi een mogelijkheid biedt voor fans en teams om geld op te halen voor goede doelen.

Spike Nations

Het toernooi is een driedaagse online competitie waarbij twaalf teams uit de EMEA regio het tegen elkaar opnemen. Alleen representeren de spelers bij dit toernooi geen organisatie maar hun land. De twaalf teams die meedoen zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Scandinavië, Polen, Turkije, Rusland, Italië, DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), Benelux en Team Eastern Europe. Daarnaast bestaan de teams niet alleen uit professionele sporters, ook populaire content creators doen mee aan het toernooi.

De teams worden verdeeld over drie groepen van vier, waarvan de bovenste twee teams zich kwalificeren voor de knockout stage. Spike Nations is te volgen via het Twitch-kanaal van Blast. Meer informatie en details over de planning en teams worden de aankomende weken bekendgemaakt via Blast of Riot Games.

Vorige editie

Aan de vorige editie deden maar tien teams mee, team Benelux en Team Eastern Europe debuteren bij de nieuwe editie. De teams werden verdeeld over twee groepen van vijf en speelde allemaal één game tegen elkaar, de top twee van elke groep kwalificeerden zich voor de halve finale. De halve finales waren best-of-one en het team dat won ging naar de finale die een best-of-thee was. Spike Nation 2020 werd gedomineerd door Team Portugal die ongeslagen het toernooi wisten te winnen. Uiteindelijk werd er 100.000 euro gedoneerd aan goede doelen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen