Nieuws

Valorant-toernooi exclusief voor vrouwen georganiseerd

31 augustus 2020, 17:49

Twee Amerikaanse organisaties hebben aangekondigd een Valorant-toernooi te organiseren onder de naam For The Woman (FTW) Summer Showdown. Het toernooi is exclusief voor vrouwen en heeft een prijzenpot van 10.000 dollar. De kwalificaties beginnen op 5 september met de finale die plaatsvindt op 12 september.

Het Amerikaanse Nerd Street Gamers gaat in samenwerking met Specator Gaming, onderdeel van NBCUniversal, een Valorant-toernooi opzetten exclusief voor vrouwen. Niet geheel onverwachts krijgt het toernooi de naam For The Woman (FTW) Summer Showdown; FTW is namelijk een initiatief dat Spector Gaming in 2019 startte. Het doel is om vrouwen meer verbintenis te geven met de gamingwereld. Het Amerikaanse Nerd Street Gamers heeft daardoor al meerdere evenementen voor vrouwen georganiseerd. Ook was het mede-organisator van de Valorant Ignition Series eerder deze zomer.

Marketing director bij Nerd Street Paige Funk liet in een statement weten dat ze vrouwen een stem willen geven in de gaming- en esportsindustrie. "We want to give more women a seat at the table in this industry -- both for competitors and for women seeking a career in esports," Nerd Street senior marketing director Paige Funk said in a statement. "We're excited to team up with Spectacor Gaming, T1, and G FUEL to host our first all-women VALORANT invitational and spotlight female gamers who are making strides in the industry. From the players to the logistical staff, this tournament is a testament to the power that women have to drive the gaming industry forward today and in the future."

"We willen dat vrouwen meer te zeggen krijgen in deze industrie, zowel als deelnemer als voor een carrière in esports", begint Funk. "We zijn dolblij met Spectator Gaming, T1 en G Fuel als partner het eerste exclusieve Valorant-toernooi voor vrouwen te organiseren. Van spelers tot de logistieke medewerkers, dit toernooi is een bewijs dat we de kracht van vrouwen nodig hebben om de gaming industrie verder te laten ontwikkelen. Nu, en in de toekomst."

Embedded content: https://twitter.com/FTW_us/status/1300433159088205832?s=20

De FTW Summer Showdown begint op 5 september met kwalificaties, die voor elke vrouwelijk team toegankelijk zijn. Onder de top 3 van de kwalificaties wordt een prijs verloot van 1000 dollar. De eerste plek krijgt een plek in de Showdown op 12 september, waar in totaal 8 teams met vrouwelijke Valorant-esporters aan mee doen.

Het geheel is te volgen op het Twitch-kanaal van Nerd Street Gamers.