Nieuws

NA VCT Last Chance Qualifier vindt niet langer op LAN plaats

NA VCT Last Chance Qualifier vindt niet langer op LAN plaats

De NA VCT Last Chance Qualifier, het Valorant-toernooi dat de laatste Amerikaanse vertegenwoordiger voor Valorant Champions bepaald, is gisteren op het allerlaatste moment aangepast.

Voordat er ook maar één wedstrijd werd gespeeld veranderde Riot Games de manier waarop het toernooi gespeeld ging worden. De organisatie liet in een statement weten dat “door strenge Covid-19 maatregelen voor evenementen het, het beste zou zijn als het toernooi op een remote server gehouden werd. Zodat teams geen wedstrijden hoeven op te geven of een wissel hoeven te gebruiken zodra er een speler genoodzaakt zou zijn om in quarantaine te gaan. De teams hebben dan de mogelijkheid om op afstand deel te nemen aan het toernooi,” aldus Valorant Champions Tour.

Embedded content: https://twitter.com/valesports_na/status/1448109723136495624

Het toernooi

In het statement wordt ook gezegd dat het betreurd wordt dat het toernooi niet LAN kan plaats vinden, zowel de organisatie als de teams keken er erg naar uit om weer te spelen op een LAN-omgeving. Riot erkent dat een remote server niet hetzelfde is al LAN, maar het bedrijf doet haar best om de ervaring zo goed mogelijk te maken voor zowel spelers als kijkers.

De eerste dag van het toernooi was echter niet zonder de nodige problemen. Tijdens de show waren er meerdere pauzes door technische problemen, vooral tijdens de serie tussen XSET en Luminosity Gaming waren er veel audioproblemen. Riot heeft niet laten weten hoe de problemen precies ontstonden, maar mede dankzij de plotselinge veranderingen was het ver van een probleemloze dag.

Eerdere kritiek

De Last Chance Qualifier van Noord-Amerika heeft al meerdere keren last gehad van verhinderingen. Begin oktober werd bekend dat de twee Australische Valorant-teams uitgesloten werden van deelname doordat de corona maatregelen het niet mogelijk maakte voor de teams om naar Amerika te komen. Daarnaast was er veel kritiek op de originele structuur van het toernooi waardoor Riot besloot om een nieuwe bracket voor de Last Chance Qualifier te maken. De finale is 17 oktober en is te zien via het Twitch-kanaal van Valorant.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen