Nieuws

Gambit wint met 3-0 van Envy in finale VCT Masters Berlin

Gambit wint met 3-0 van Envy in finale VCT Masters Berlin

Gambit heeft de finale van Valorant Champions Tour (VCT) Masters - Berlin gewonnen. In de finale van het door Riot Games georganiseerde internationale toernooi was het Russische team te sterk voor de tegenstanders uit Noord-Amerika. Met de overwinning wint Gambit een hoofdprijs van maar liefst $225,000 dollar en een plek bij Valorant World Champions 2021 in december. Envy neemt met de tweede plaats ruim $125,000 dollar mee naar huis.

Embedded content: https://twitter.com/ValorantEsports/status/1439667385946959874?s=20

Zowel Gambit als Envy waren zeer sterk in de eerdere ronden van de playoffs bracket. Gambit wist te winnen van Vision Strikers en G2 Esports, het Europese team dat verrassend won van Sentinels in de groepsfase, terwijl Envy topfavoriet Sentinels uitschakelde in de playoffs. Daarmee presenteerde Envy zich in de finale als de nieuwe favoriet uit Noord-Amerika. Gambit beloofde echter geen makkelijke tegenstander te worden: veel professionele spelers wisten voor het toernooi al dat het Russische team sterk was, maar de verwachting was niet dat Gambit de finale zou halen.

Game 1: Bind

In de eerste game gingen Gambit en Envy de strijd met elkaar aan op de Valorant-map Bind. Envy wist als defender een kleine voorsprong op te bouwen, maar rond de wissel was de score vrijwel weer gelijk. Daarna nam Gambit als defender de leiding in de game over, maar het bleef onverminderd spannend. Envy maakte met hun ruggen tegen de muur een comeback in ronde 23: Victor voorkwam nét op tijd dat de Spike werd ontwapend door Chronicle van Gambit.

Embedded content: https://twitter.com/Envy/status/1439636016978137088?s=20

Game 1 ging uiteindelijk helemaal naar ronde 28: Gambit wist te winnen op Bind met 15-13 en begon daarmee sterk aan de finale.

Game 2: Haven

Op de Valorant-map Haven zette de intense strijd tussen Gambit en Envy zich voort. Yay van Envy zette een indrukwekkende prestatie neer met een outplay en een defuse die net op tijd voltooid kon worden, waardoor ook game twee spannend bleef tot het einde.

Embedded content: https://twitter.com/ValorantEsports/status/1439652114762895363?s=20

Helaas voor Envy was dat niet genoeg om de score gelijk te maken. Gambit won game twee met een score van 13-11, waardoor het Russische team nog maar één map hoefde te winnen om als kampioen gekroond te worden van VCT Masters Berlin.

Game 3: Split

Ronde 3 vond plaats op de Valorant-map Split. Wederom was het een spannende ronde die heen en weer ging. Gambit nam op een gegeven moment de leiding over en liet die niet meer los: het team won met 13-9 in de laatste game en stelde zo de titel veilig.

Embedded content: https://twitter.com/GambitEsports/status/1439668650768748544?s=20

Met de overwinning is Gambit het eerste team uit Europa en het Midden-Oosten (EMEA) dat een groot Valorant-evenement heeft gewonnen. De winst van Gambit laat zien dat veel teams nu meedingen voor de titel van het beste team ter wereld. Envy liet desondanks zien dat geen enkele overwinning gemakkelijk wordt behaald. De competitie in Valorant lijkt dus steeds heviger en te worden: we kijken daarom ook zeer uit naar hoe de toekomst van Valorant eruit gaat zien.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate