Nieuws

Team Envy schakelt topfavoriet Sentinels uit tijdens VCT Berlijn

Team Envy schakelt topfavoriet Sentinels uit tijdens VCT Berlijn

Sentinels, de huidige Valorant Masters-kampioen, kan hun titel niet meer verdedigen na het verlies tegen Team Envy. De topfavoriet verloor in de kwartfinale het Amerikaanse onderonsje met 2-0.

Hoewel Sentinels geen game wist te pakken tegen Team Envy was het een spannende serie. Het is de eerste keer dat Envy weet te winnen van Sentinels sinds topspeler TenZ daar onder contract staat. Envy wist op het juiste moment te pieken door in de kwartfinale te winnen en de favoriet uit het toernooi te gooien.

Serie

Team Envy wist, door boven KRÜ Esports te eindigen, eerste te worden in groep B en werd hierdoor in de kwartfinale gekoppeld aan Sentinels. De topfavoriet plaatste zich als tweede in groep D door een verrassende verlies tegen het Europese G2.

De serie begon op de map Haven die door Sentinels gekozen was. De game ging nek aan nek en er kwam zelfs overtime aan te pas om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk wist Team Envy door twee goede rondes van speler Crashies de winst naar zich toe te trekken.

De serie vervolgde op de map Split. Superster TenZ zat niet lekker in de game en had na negen rondes nog geen kill gemaakt. Dit zorgde ervoor dat Team Envy de game overnam en met een score van 13-7 was het een makkelijkere game dan de eerste.

Halve finales

De eerste halve finale gaat tussen Gambit en G2 Esports, dat om 18.00 Nederlanse tijd begint en live te zien is op onder andere het Twitch-kanaal van Valorant. De tweede halve finale, die volgt, gaat tussen Team Envy en 100 Thieves.

De winnaar van VCT Master Berlin krijgt een plek voor Champions. Door de winst van de vorige VCT Masters is Sentinels al zeker van een plek op Champions. De uitschakeling van het topteam biedt een mogelijkheid voor andere teams om zich te bewijzen en een plek veilig te stellen voor het wereldkampioenschap.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen