Nieuws

Twitch-streamer Shroud begint zijn eigen Valorant-team

Twitch-streamer Shroud begint zijn eigen Valorant-team

20 juli 2021, 13:05

Michael ‘Shroud’ Grzesiek, voormalig professioneel CS:GO-speler en nu een van de grootste streamers op Twitch, heeft aangekondigd dat hij met een eigen team gaat meedoen aan de open kwalificaties voor de Valorant Champions Tour. Naast Shroud zelf beschikt het team over een sterke lineup aan spelers, die samen gaan strijden voor deelname aan de grootste Valorant-toernooien ter wereld.

Embedded content: https://twitter.com/FionnOnFire/status/1417230472803848200?s=20

Shroud was al een paar jaar terug gestopt met het competitief spelen van Counter-Strike. De Poolse Canadees maakte onder meer deel uit van Cloud9's CS:GO-team, dat een van de succesvolste teams ooit werd in de game. Shroud werd in 2018 een full-time streamer en besloot niet veel later om Cloud9 te verlaten. Ook verliet hij tijdelijk Twitch voor een exclusieve deal met Microsoft's geflopte streamplatform Mixer.

De komst van Valorant, met grote toernooien en prijzenpotten, heeft ervoor gezorgd dat veel CS:GO-spelers in Noord-Amerika overgestapt zijn naar de tactische shooter van Riot Games. Hoewel Shroud een van de meest bekeken streamers is, en daarmee dus veel geld verdient, is hij toch nog op zoek naar competitie.

KAY/0

Valorant KAY0
Shroud gaf aan dat hij heeft gewacht totdat KAY/0 in Valorant kwam: deze Valorant Agent speelt iets traditioneler dan de andere Agents, en kan bovendien abilities van anderen uitschakelen.

De lineup van Shroud's Valorant team

Het team van Shroud bevat een aantal beroemde, maar ook een aantal minder bekende spelers. Wel zijn het allemaal spelers die zichzelf hebben bewezen, en samen een goede kans maken om ver te komen in de Valorant Champions Tour.

  • Michael ‘Shroud’ Grzesiek
  • Timmy ‘iiTzTimmy’ An (Apex Legends/Valorant speler)
  • Skyler ‘Relyks’ Weaver (Voormalige speler van C9)
  • Leonardo ‘Laski’ Arroyo (Voormalige CS:GO speler, speelt al langer Valorant)
  • ShawnBM (Valorant content creator)

Embedded content: https://twitter.com/iiTzTimmy/status/1416910753836146698?s=20

De eerste keer dat we het team van Shroud in actie gaan zien, is het volgende Noord-Amerikaanse open kwalificatietoernooi voor de Valorant Champions Tour. Deze vindt plaats van 22 juli tot en met 25 juli (lokale tijd). Mochten Shroud en zijn medespelers het goed genoeg doen om verder te komen, dan doen ze mee aan het Challengers 2 event: met een prijzenpot van $50,000 dollar is dat zeker niet verkeerd.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt competitief Smash Ultimate en veel andere games on the side