Nieuws

Valorant gaat voice chat terugluisteren bij reports van wangedrag

1 mei 2021, 20:37

Valorant ontwikkelaar Riot Games gaat bij reports van wangedrag de voice chat berichten terugluisteren om een oordeel te kunnen vellen. Dat is gebleken uit een update van de privacy overeenkomsten van de game. Hoewel het doel van de verandering goed is, vinden veel spelers het eerder een inbreuk op hun privacy.

Valorant kampt al een flinke tijd met veel toxic spelers en negatief gedrag. Spelers schelden elkaar uit en gebruiken racistische termen om teamgenoten en tegenstanders uit te joelen. Spelers kunnen deze toxic leden van de game reporten, maar bij een beoordeling van een zaak kan Riot Games de voice chat niet terugluisteren. Na een update van de privacy overeenkomst kan de Amerikaanse ontwikkelaar nu ook in de voice chat duiken om berichten terug te luisteren.

Alles wat je nu in de voice chat zegt kan worden gebruikt om een dergelijke zaak op te lossen. Deze berichten worden tijdelijk opgeslagen, dus nadat de zaak is opgelost worden deze berichten van de server verwijderd. Veel spelers snappen de intentie, maar gaan niet akkoord met de aanpassing vanwege de inbreuk op hun privacy. Aangezien Valorant eerder al in opspraak kwam vanwege hun computer infiltrerende anti-cheat software hebben veel spelers hun twijfels bij de maatregel.