Nieuws

Valve past Prime-systeem Counter-Strike aan

9 juni 2021, 15:46

Counter-Strike: Global Offensive-spelers moeten vanaf nu Prime hebben om ranked te spelen. Deze abonnementsdienst kost 12,75 euro. Valve hoopt zo spelers met slechte bedoelingen tegen gaan.

Sinds dat Counter-Strike gratis is geworden in december 2018 is het Prime-systeem het enige was normale spelers onderscheidt van cheaters, buiten het standaard VAC-anticheat-systeem. Free-to-play spelers konden gratis Prime krijgen door level 21 te behalen, hiermee kregen zij dezelfde voordelen als mensen die 12,75 euro hebben betaald voor Prime. Maar Valve is gestopt met het gratis verstrekken van Prime, als je nu Prime wilt ben je verplicht te betalen hiervoor.

Spelers kunnen vanaf nu dus geen ranked meer spelen zonder de betalen, en ook XP en drops zitten achter een betaalmuur. Wanneer zij toch een ranked game of een skill-based match in willen worden zij in een unranked match geplaatst. “We zien steeds nieuwe spelers in Counter-Strike. Het is belangrijk dat spelers over de hele wereld het spel gratis kunnen spelen”, laat Valve weten in een blog post. “Helaas zijn de voordelen in de loop van tijd een stimulatie geworden voor spelers met slechte bedoelingen. Wij willen dit tegen gaan en herzien de mogelijkheden voor nieuwe spelers”.

Spelers die nog geen Prime hadden moeten dit kopen als zij ranked willen spelen of in-game items willen ontvangen.

Wat is Prime in CSGO?

Prime is een functie van Counter-Strike waarmee abonnees gematched worden met andere leden. Door de betaalfunctie is de kans dat je toxische spelers of cheaters tegenkomt een stuk kleiner. Ook krijgen Prime bezitters drops, dit kunnen items zijn of wapen cases. Prime kost 12,75 euro en is te krijgen via de Counter-Strike pagina op Steam.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen