Nieuws

Veel spelers moeten League of Legends gebruikersnaam wijzigen van Riot Games

Beeld: Riot Games

Veel League of Legends spelers maakten de afgelopen dagen melding van een bericht dat zij te zien kregen bij het inloggen of een e-mail die zij ontvingen van Riot Games. In het bericht staat vermeld dat je een nieuwe gebruikersnaam moet kiezen voor je 'Riot Account'. Deze gebruikersnaam moet uniek zijn, ongeacht of het om accounts in een andere regio gaat.

Er heerste wat verwarring over het bericht en dat komt vooral door gebrekkige informatieverstrekking vanuit Riot Games. De melding was onaangekondigd en gaf zelf maar weinig informatie. Je werd via een pop-up doorgeleid naar de website van Riot Games waar je vervolgens een nieuwe gebruikersnaam moest kiezen. Deze moet uniek zijn en mag alleen letters en cijfers bevatten.

De melding die spelers ontvingen in de client

Overstap naar Riot Accounts

Halverwege oktober kondigde Riot Games een vrachtlading aan nieuwe games aan waar de ontwikkelaar mee bezig is. Onder andere een fighting game, een mobiele versie van League of Legends en een digitale cardgame. In de voorbereiding op al deze nieuwe games vraagt Riot iedere speler om hun League of Legends account om te zetten in een Riot Account. In de toekomst ga je dit account dus ook voor andere games gebruiken, als je die gaat spelen.

Mocht je meerdere League of Legends accounts bezitten die dezelfde inlognaam hebben, zul je deze dus moeten wijzigen. Ook als iemand anders de naam al geclaimd heeft, kun je deze uiteraard niet gebruiken. Je zult nu voor ieder account een unieke gebruikersnaam moeten kiezen.

Handige tip

Als je meerdere accounts bezit, bijvoorbeeld in EU, NA en op de PBE server, is het aan te raden om eerst te kijken of je je gebruikersnaam zo min mogelijk aan hoeft te passen. Je kunt bijvoorbeeld 'EU' of 'NA' voor of achter je gebruikersnaam plakken zodat deze alsnog uniek is, maar je niet allemaal nieuwe gegevens uit je hoofd hoeft te leren.

Let wel op dat je de juiste keuze maakt. Je gebruikersnaam kan slechts eenmalig gewijzigd worden en is daarna permanent.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven