Nieuws

Veelgevraagde ban-feature in Valorant mogelijk pas over vier jaar

10 april 2021, 17:00

Valorant is nu al bijna een jaar uit en de game kent inmiddels 15 agents. Terwijl er al naar de volgende agent gehint wordt, maakt Riot Games nu meer bekend over de optie om agents te bannen voor een potje. Volgens een tweet van een developer komt de veelgevraagde optie pas wanneer er 30 agents in de game te spelen zijn.

Toen Valorant uitkwam in juni 2020 kon je tien agents spelen. Het afgelopen jaar zijn er al vijf agents toegevoegd. Met het huidige tempo van Riot Games in het uitbrengen van agents zal het dus nog drie of vier jaar duren voordat de feature wordt toegevoegd.

Embedded content: https://twitter.com/Nickwusmith/status/1379505695272226817

Riot Games geeft nog geen zekerheid

De developer, Nicholas Wu Smith, die de aankondiging deed, heeft inmiddels al aangegeven dat dit zijn persoonlijke mening was over de situatie. Volgens hem moeten er 30 agents zijn voordat de feature pas echt nut heeft. Deze mening wordt niet gedeeld door iedereen binnen het team. Mogelijk kan de optie dus ook al eerder toegevoegd worden als spelers van Valorant blijven doorvragen naar de ban-feature. Aan de andere kant kan het dus ook wel langer duren of zelfs nooit gaan gebeuren. Dit lijkt wel onwaarschijnlijk omdat we weten dat de ban-feature in ieder geval nu op de radar staat van Riot Games.