Beeld: GameForce Masters
Nieuws

Vermakelijke play-offs GameForce Masters leiden tot rematch tussen Echo Zulu en Defusekids

24 augustus 2019, 00:05

Het was voor iedere liefhebber van League of Legends een genot om naar te kijken. Vrijdagavond streden de acht gekwalificeerde teams voor een plekje in de finale van GameForce Masters 2019. Na een lange avond die pas tegen de klok van 2:00 was afgelopen bleven Echo Zulu en Defusekids over. Saillant detail is het feit dat Echo Zulu eerder op de avond Defusekids nog versloeg.

Er leken in eerste instantie weinig verrassingen te zijn in de play-offs. Defusekids, Sector One, ToxicFalcons BE en Echo Zulu wonnen allen hun eerste game met 2-0. Toen mCon esports echter in de lower bracket zowel Sector One als ToxicFalcons BE uit wist te schakelen was dit het startsein voor een legendarische avond. Door deze twee verrassende winstpartijen wachtte mCon in de finale van de lower bracket op de verliezer van Echo Zulu tegen Defusekids.

Historische nederlaag

Na een zeer sterke eerste game viel Echo Zulu wat terug en kon Defusekids de tweede partij van de best-of-3 bijschrijven. In een zenuslopende beslissende derde game kwam Echo Zulu uiteindelijk bovendrijven en plaatsten zij zich als eerste voor de GameForce Masters finale in het weekend van 5 & 6 oktober in de Orange Esports Arena. Het was voor het eerst sinds 5 december 2018 dat Defusekids een best-of-3 (of best-of-5) verloor. Toentertijd was het Sector One dat met 2-0 aan het langste eind trok in de Kayzr League.

Rematch in de finale

Defusekids krijgt in de finale van GameForce Masters kans op revanche, want de lower bracket finale tegen mCon esports was uiteindelijk een makkelijke prooi voor hen. Toch kan mCon esports tevreden terug kijken op een mooie play-off run en schakelden ze een aantal favorieten uit. Defusekids zal zich goed moeten voorbereiden op de confrontatie met Echo Zulu om een nieuwe nederlaag te voorkomen.

Deel: