Nieuws

Verstappen wint én crasht tijdens simrace Real Racers Never Quit

16 april 2020, 09:58

Gisteravond is de eerste ronde van het tweede seizoen van Real Racers Never Quit verreden. Max Verstappen pakte de draad van vorig seizoen in race één, met een overwinning vanaf pole position, weer op. De Nederlander kon door een crash in race twee geen dubbelslag slaan en werd uiteindelijk achttiende.

Het tweede seizoen van Real Racers Never Quit is gisteravond van start gegaan. Na een succescol eerste seizoen waarin werd afgewisseld tussen wagens uit verschillende moderne raceclasses, wordt in het tweede seizoen, dat A Tribute to Motorsport Legends heet, geracet in klassieke wagens. Tijdens ronde één, op de oude lay-out van het Britse Silverstone, moesten de coureurs hun kunsten vertonen in een Lotus 79.

Embedded content: https://twitter.com/TeamRedlineSim/status/1250523672898605056?s=20

Dat leek Verstappen in eerste instantie zeer goed af te gaan, na een onbedreigde zege vanaf pole position, in race één. Doordat er dit seizoen geen tweede kwalificatie sessie meer is, maar de rijders starten waar ze in race één geëindigd zijn, mocht de Nederlander tijdens race twee wederom vanaf pole vertrekken.

Crash Verstappen

Na vier ronden aan de leiding gereden te hebben, raakte Verstappen verwikkeld in een gevecht met nummer twee Daniel Juncadella. Na een korte felle strijd, liet de Nederlander zijn wagen te ver naar buiten lopen waardoor beide coureurs op het gras terecht kwamen en spinden.

Waar Juncadella zijn weg op plek vier kon vervolgen, was voor Verstappen de race zo goed als voorbij, nadat hij bij het terugkeren op het circuit wederom spinde en vervolgens werd aangereden. De Nederlander werd uiteindelijk achttiende, bijna anderhalve minuut achter de uiteindelijke winnaar Felipe Drugovich.