Nieuws

Vietnam neemt geen deel aan de Mid Season Invitational

20 april 2021, 14:34

Vietnam maakt dit jaar geen deel uit van de Mid Season Invitational (MSI). Dit heeft te maken met de COVID-19 reisrestricties in Vietnam. Het VCS team dat Vietnam moest vertegenwoordigen was GAM Esports, GAM krijgt nog wel een deel van het prijzengeld.

Riot Games maakte op 19 april bekend dat Vietnam niet deel neemt aan MSI 2021. GAM Esports won de VCS maar door de reisrestricties is het voor hun niet mogelijk om naar Ijsland te reizen. Wel krijgen ze een deel van het prijzengeld. Er is gekeken naar verschillende oplossingen voor dit probleem, maar helaas is die niet gevonden. Daarom heeft Riot besloten Vietnam niet deel te laten nemen aan het MSI toernooi. Riot Games hecht veel waarden aan de gezondheid en veiligheid van hun spelers en staff.

Ook wordt MSI dit jaar gespeeld met een team minder, het format blijft hetzelfde. Het VCS team was ingeloot voor de A groep, samen met LPL, LCL en LCO. Deze groep blijft een groep van drie teams. De top 2 van deze groep gaat door naar de volgende stage. Voor groep B en C verandert er niks.

In 2020 was het voor Vietnamese teams ook niet mogelijk om naar Shanghai te reizen voor Worlds 2020.