Nieuws

Virgil van Dijk verbindt zich aan Tundra Esports

FIFA 22 Virgil van Dijk ingame

Virgil van Dijk verbindt zich aan Tundra Esports. De Nederlandse profvoetballer is met ingang van 4 augustus aandeelhouder en ambassadeur van de Engelse organisatie. Van Dijk is al langer een liefhebber van de competitieve kant van gaming en heeft nu een manier gevonden om de esportswereld te betreden.

Tundra Esports kondigde de komst van 'onze' international via Twitter aan. In samenwerking met de rapper 'P Money', eveneens onderdeel van Tundra Esports, werd een track uitgebracht om de komst van Virgil van Dijk te vieren.

Een stap vooruit voor beide partijen

Op de website van de esports-organisatie valt te lezen dat Virgil van Dijk een liefhebber van esports is. Vooral de authentieke en oprechte passie bij spelers en fans spreekt hem aan. Vanzelfsprekend maakt met name FIFA hem enthousiast.

De Nederlander laat weten verheugd te zijn om bij Tundra Esports aan te sluiten. "Het is één van de snelstgroeiende esports-organisaties ter wereld. Ze hebben een geweldige reputatie opgebouwd als het gaat om werken binnen een cultuur waar winnen centraal staat".

Tundra Esports is een relatief jonge organisatie die in 2019 in London werd opgericht. Hun teams zijn onder andere actief in FIFA, Fortnite en Dota 2 en hebben in drie jaar tijd al het nodige bereikt. Een Europees Fortnite-kampioenschap en winst van de FIFA ePremier League zijn twee voorbeelden.

Bij een succesvolle organisatie hoort natuurlijk een succesvolle ambassadeur. Die hebben ze met Virgil van Dijk in huis gehaald. Spelend voor Liverpool FC heeft de Nederlander de Champions League en de FIFA wereldbeker gewonnen. Ook het Engelse kampioenschap werd in de wacht gesleept.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.