Nieuws

Vlaamse Bwipo wint finale 1v1 toernooi League of Legends All-Star van Uzi

9 december 2019, 09:53

Een van de hoogtepunten tijdens het jaarlijkse All-Star event van League of Legends is het 1v1 toernooi tussen de pro-spelers. Vorig jaar wist Caps de titel mee naar Europa te nemen en dit jaar volgt de Vlaamse Bwipo hem op. De toplaner van Fnatic versloeg in de finale Uzi van RNG met 2-1.

Bwipo had relatief makkelijke tegenstanders in de eerste paar rondes en versloeg Bolulu, Pabu en FoFo met redelijk gemak. In de halve finale begon het echter spannend te worden en moest hij het opnemen tegen een directe concurrent, namelijk Invictus Gaming toplaner TheShy. Bwipo nam revanche voor de verloren Worlds finale van 2018 en versloeg de Chinese speler in de directe strijd met 2-1.

Sudden death

In de grote finale moest Bwipo het opnemen tegen Uzi, de ADC van RNG. De eerste game won Uzi dankzij zijn Varus pick en Bwipo moest twee games op rij winnen om de eindoverwinning te pakken. De tweede game speelde de Vlaamse toplaner van Fnatic Hecarim en Uzi kreeg opnieuw Varus. Er werden in de reguliere speeltijd geen fouten gemaakt en het kwam aan op sudden death. Bwipo stormde op Uzi af en won het directe gevecht: 1-1.

De allesbeslissende game koos Bwipo ervoor om Renekton te spelen en dat bleek een heel sterk plan te zijn. Nog voor de sudden death begon kon Bwipo de Varus van Uzi twee keer killen en was de finale beslist. De 1v1 trofee blijft zodoende in handen van Europa, enkel wel bij Bwipo in plaats van bij Caps.

Embedded content: https://twitter.com/lolesports/status/1203556564751093760?s=20