Nieuws

Voetballer Casemiro (Real Madrid) start esports-organisatie en CSGO-team

30 oktober 2020, 12:59

Er is opnieuw een voetballer die zich in de esports-wereld stort. Casemiro, middenvelder bij het Spaanse Real Madrid, richt CaseEsports op. Het Braziliaanse CSGO-team werd donderdag aangekondigd.

Na onder andere David Beckham, Gareth Bale en natuurlijk onze eigen Ruud Gullit dompelt Carlos Henrique Casimiro, beter bekend als Casemiro, zichzelf nu ook onder in de wereld van esports. Donderdagavond, Nederlandse tijd, kondigde de middenvelder zijn eigen esports-organisatie CaseEsports aan, direct samen met het CSGO-team dat voor hem gaat spelen.

Embedded content: https://twitter.com/Casemiro/status/1321894823700422657?s=20

De spelers Yepz, land1n, dzt, Delboni en n1ssim zijn blijkbaar al enige weken samen in training in Servië en gaan vanuit een gaminghuis in Madrid spelen. Casemiro woont ook in de Spaanse stad en zal het huis voor het team verzorgen. "Het team is ontstaan vanuit een hobby waar ik veel plezier aan beleef," vertelt Casemiro. Hij streamt zelf af en toe CSGO op Twitch en is bevriend met een aantal zeer goede Braziliaanse CSGO-spelers.

Hoger niveau

"Ik wilde het naar een hoger niveau tillen en ik wil dat ze de beste zijn," vervolgt de middenvelder van Real Madrid. "Ik weet dat het bouwen van een nieuw team en daarmee titels winnen veel tijd kost en dat er veel werk in gaat zitten, maar ik hoop dat de fans en de spelers zullen genieten van dit project."

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: