Nieuws

Voltooien Valorant battlepass duurt ongeveer 100 uur

4 juni 2020, 13:58

Een Valorant-ontwikkelaar heeft bekend gemaakt dat het ongeveer 100 uur gaat duren om de battlepass horende bij het eerste seizoen van de tactical shooter te voltooien. Dat komt vooral door de schalende hoeveelheid XP die de wekelijkse missies spelers opleveren. De wekelijkse missies komen daarnaast nooit te vervallen, waardoor ook spelers die later beginnen niet bang hoeven te zijn dat ze de pas niet kunnen voltooien.

Riot medewerker en Valorant-ontwikkelaar Joe "SWAGGERNAU7" Lee heeft in een Twitter-bericht, waarin hij verwijst naar een eigen reactie op Reddit, laten weten dat het ongeveer 100 uur kost om de Valorant Ignition: Act 1 battlepass te voltooien. SWAGGERNAU7 plaatste het bericht naar aanleiding van de zorgen van enkele spelers over de tijd die het kost om de pas te voltooien en dus alle content vrij te spelen.

Embedded content: https://twitter.com/SWAGGERNAU7/status/1268276643757359104?s=20

Om de tijd die het kost om de pas te voltooien niet te lang te maken heeft Riot Games besloten de XP die spelers krijgen voor het voltooien van wekelijkse missies met tijd te laten schalen. Zo kan er worden voorkomen dat de meeste spelers de pas te snel afhebben maar wordt er ook gegarandeerd dat het geen eindeloze grind wordt om alle beloningen vrij te spelen. Ook met spelers die het spel pas later ontdekken is rekening gehouden, de wekelijkse missies die een groot gedeelte van de haalbare XP opleveren komen namelijk nooit te vervallen. Hierdoor zou een speler bij wijze van spreken in de laatste week van de pas alle wekelijkse missies kunnen voltooien en zodoende toch de pas kunnen afmaken.