Nieuws

Warzone cheaters "erger dan ooit" sinds laatste update

6 juni 2021, 18:30

Spelers in Call of Duty: Warzone hebben laten weten dat er weer veel problemen zijn met cheaters sinds de laatse update. Vermoed wordt dat er een heleboel nieuwe valsspelers en hackers bij zijn gekomen vanaf 3 juni, de precieze oorzaak daarvan is nog niet bekend.

Warzone heeft al vaker last gehad van spelers die gebruik maken van illegale modificaties als wallhacks en aimbots. Raven Software, de ontwikkelaar van Warzone, heeft recentelijk nog 500,000 accounts van cheaters en hackers geband. Daardoor waren er de afgelopen tijd veel minder valsspelers actief in de battle royale-shooter.

Embedded content: https://twitter.com/charlieINTEL/status/1393280325594271744?s=20

Drie van de vier games

Sinds de laatste update lijkt het er echter op dat er weer op grote schaal wordt valgespeeld. Veel spelers maken melding van minstens twee cheaters per lobby. Ook streamers komen veel cheaters tegen, zoals Drakota: in drie van de vier games kreeg hij te maken met een tegenstander die, volgens hem, aan het cheaten was.

Embedded content: https://twitter.com/DrakotaTV/status/1401276660717076489?s=20

Een aantal spelers denken dat de toename van het aantal cheaters in games te maken heeft met het feit dat er nu minder casual spelers actief zijn in Warzone. Dat zou betekenen dat Warzone-lobbies gemiddeld meer spelers met hogere rangen bevatten, waaronder ook de valsspelers. Door de cheats en hacks zouden zij zich vooral in de hogere rangen bevinden, omdat ze een oneerlijk voordeel hebben ten opzichte van andere spelers.

Geen anti-cheat

Warzone heeft geen anti-cheat systeem, waardoor spelers niet automatisch gebanned kunnen worden als zij valsspelen. Daarom moet Raven Software dit 'handmatig' doen met zogenaamde 'ban waves'. Dit kost niet alleen veel tijd, maar maakt het ook veel minder effectief: wanneer cheaters denken dat er een nieuwe ban wave aan komt, kunnen zij eenvoudigweg wisselen naar een ander account of IP-adres door een VPN te gebruiken. Bovendien kunnen ze buiten de 'radar' van Raven Software vallen door tijdelijk te stoppen met het gebruiken van cheats of glitches in de game.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau