Nieuws

Warzone komt met hardware bans voor cheaters die vaker gepakt zijn

14 april 2021, 13:16

Naast de reguliere bans heeft Activision bekend gemaakt dat zij hardware bans gaan uitvoeren. Cheaters die vaker verbannen zijn krijgen een hardware ban. Dit betekent dat zij niet meer kunnen spelen met hun huidige computer of console. Activision en Raven Software willen zo cheaters tegengaan.

Het nadeel van accounts bannen is dat cheaters een nieuw account kunnen maken en verder kunnen gaan met cheaten. Met de hardware bans kunnen cheaters het spel niet meer spelen, ook niet op een nieuw account. Bij een hardware ban wordt je computer of console op basis van hardware-componenten verbannen van het spel. Als je een nieuwe account aanmaakt op het gebande systeem wordt dit account automatisch verbannen.

Het aantal cheaters verminderen is een topprioriteit van Activision en Raven Software. Er zijn al verschillende ban waves uitgevoerd. Eerder vertelde Raven dat er 300.000 spelers werden verbannen. De grootste banwave heeft zestigduizend cheaters verbannen. Op Twitter werd er bekend gemaakt dat 475.000 spelers verbannen zijn op het moment van de Tweet (13 april 2021).

Embedded content: https://twitter.com/CallofDuty/status/1382031333996777472?s=20