Nieuws

Warzone Mobile bevindt zich in de eerste testfase

Warzone Mobile bevindt zich in de eerste testfase

Warzone Mobile is in de eerste testfase beland. De ontwikkelaars van Call of Duty delen via hun website de eerste officiële informatie over 'Project Aurora'. De nieuwe handheld battle royale game moet met snelle gameplay en veel actie een groot aantal spelers aanspreken.

Op 10 maart werd de komst van Warzone Mobile aangekondigd. Activision deed een oproep aan developers en marketeers om zich aan te sluiten bij hun team. Nu we twee maanden verder zijn, wordt duidelijk dat de game in de eerste testfase is beland. In de gesloten alpha vindt de nodige fintetuning plaats en worden bugs verholpen.

Warzone Mobile een stap dichterbij

De snelle opmars van Mobile Gaming heeft ook Activision wakker geschud. Call of Duty biedt met Call of Duty Mobile al mogelijkheden voor de handheld gamers. Echter, de meest populaire game binnen de franchise is nog niet op een smartphone of tablet te spelen. Nu de shooter van Activision net zo veel mobiele spelers als console en PC-spelers heeft, is de ontwikkeling van Warzone Mobile een logische stap.

Uit de blogpost wordt duidelijk dat de game nog volop in ontwikkeling is. De officiële naam en een releasedatum zijn daarom nog niet bekend gemaakt. Wel weet de ontwikkelaar te melden dat dit het startpunt van meer informatie is. De fans kunnen rekenen op frequente updates.

Het is op dit moment niet mogelijk om een bijdrage te leveren aan Project Aurora. De ontwikkelaars testen immers de prestaties van het spel met kleine groepen mensen.

De komst van Warzone Mobile kan de terugkeer van Verdansk betekenen. Dit heeft Alex Summers van Activision immers min of meer laten weten. De Manager Live Operations gaf aan dat de map Verdansk 'op bepaalde platformen' zal terugkeren. De terugkeer van Verdansk in Warzone 2.0 is onwaarschijnlijk. Daarom lijkt het erop dat we in de toekomst Verdansk met onze smartphone en tablet kunnen betreden.