Nieuws

Warzone stroomt vol met cheaters na introductie seizoen 2

15 maart 2021, 13:11

De komst van Call of Duty Warzone-seizoen 2 brengt naast veel nieuwe content ook frustratie met zich mee. Zo laten spelers massaal weten dat er meer cheaters in het spel zitten dan voorheen. In februari werden er al meer dan zestigduizend Warzone-hackers geband.

Veel spelers beweren dat de komst van seizoen 2 samen gaat met de komst van een hoop nieuwe hackers. Warzone-speler en Reddit gebruiker IXManBearPigXI laat via Reddit weten dat hij geelimineerd werd door twee hackers en dat het beide nieuwe accounts waren met een laag level. Ook zegt hij dat de hackers een aimbot hadden en mogelijk wallhacks. Ook vraagt hij om een betere anti-cheat en wil hij dat terugkerende hackers een IP ban krijgen in plaats van dat de hackers alleen hun account verliezen.

Embedded content: https://www.reddit.com/r/CODWarzone/comments/m3obph/pleasedosomethingaboutthehackers/?utmsource=share&utm_medium=web2x&context=3

Cheaterprobleem sinds release Warzone

Ondanks de populariteit van Warzone, werd het eerste levensjaar geteisterd door hackers. Spelers en content-creators hebben veel kritiek op de uitgever Activision, zij vinden dat er niet genoeg gedaan wordt om hackers en cheaters aan te pakken. De game heeft een anti-cheat systeem om hackers en cheaters te identificeren en te bannen. Veel spelers speculeren dat de zestigduizend bans eigenlijk maar een klein deel van de daadwerkelijke bans die gevallen zijn, want Activision heeft bevestigd dat Warzone 75 miljoen unieke spelers heeft sinds de lancering.

Velen verwachten meer van Activision als het aankomt op hackers en cheaters. Het is nog niet bekend of Activision de aanpak van hackers strenger gaat maken, of er een nieuwe banwave komt is ook niet bekend. Maar de frustratie van spelers wordt steeds groter nu er meer hackers in het spel komen.