Nieuws

Volgende Warzone-map speelt zich af tijdens WO2

10 juni 2021, 13:28

De volgende map in Call of Duty: Warzone gaat zich afspelen in het Stille Oceaan-gebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. De setting is afkomstig uit Call of Duty: Vanguard, de nieuwste titel uit de reeks die in ontwikkeling is bij Sledgehammer Games. Uitgever Activision mikt op een gelijktijdige releasedatum in november voor zowel Call of Duty: Vanguard als de nieuwe map in Warzone.

Embedded content: https://twitter.com/charlieINTEL/status/1402625381245534211?s=20

Het is de bedoeling dat de nieuwe Warzone-map in de Pacific groter en ambitieuzer wordt dan alle voorgaande maps. Zo moet de map groter worden dan Verdansk, de huidige Warzone-map die zich afspeelt in 1984. Ook wordt het mogelijk voor spelers om wapens en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te gebruiken. Ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft meer tijd gekregen om Warzone-content voor te bereiden dan het geval was bij de ontwikkelaars van Black Ops Cold War; de verwachting is dan ook dat de nieuwe map veel nieuwe en originele content bevat.

Special Forces

Call of Duty: Vanguard staat gepland voor een release in november voor PC, Xbox One, Xbox Series X/S en de PlayStation 4 en 5. De game krijgt een campaign, multiplayer en zombies-modus, die zich afspelen in Europa en Azië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal van Vanguard gaat over de geallieerde Special Forces: elite-militairen die bijzondere en gevaarlijke missies moesten uitvoeren in vijandelijk gebied.

cod ww2 warzone

De nieuwe Warzone-map bevindt zich in het stijdtoneel van de Pacifische Oorlog, dat werd uitgevochten in de Stille Oceaan. Hier werd de strijd voornamelijk gevoerd tussen de Verenigde Staten en Japan, dus we verwachten dat de wapens en voertuigen gebaseerd gaan worden op deze twee grootmachten uit de Tweede Wereldoorlog. Denk hierbij aan voertuigen als Amerikaanse Jeeps en wapens als vlammenwerpers.

Activision

De uitgever van Call of Duty, Activision, heeft aangekondigd dat in de toekomst groot wordt ingezet op de first-person shooter-franchise. Zo opent de uitgever meer dan tweeduizend vacatures en worden diverse ontwikkelaarsstudios van Activision ingezet om de werkzaamheden aan Warzone te ondersteunen. Warzone Seizoen 4 begint binnenkort: we zijn benieuwd wat er tussen nu en de release van de nieuwe map nog gaat gebeuren.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen en speelt zelf ook op competitief niveau