Nieuws

Wereldkampioen Brawlhalla wint Super Smash Bros Ultimate toernooi op DreamHack Rotterdam

19 oktober 2019, 17:31

De Amerikaanse Wereldkampioen Brawlhalla Sandstorm heeft vandaag op de eerste editie van DreamHack Rotterdam het Super Smash Bros Ultimate toernooi gewonnen. Hij versloeg hierbij Nederlandse toppers zoals Antireflex en Azrael. Sandstorm wist ondanks de sterke opkomst het toernooi te winnen zonder ook maar een game te droppen.

Sandstorm is een Amerikaanse Brawlhalla speler die op dit moment de beste Brawlhalla speler van de wereld is. Hij kwam naar DreamHack Rotterdam om mee te doen met het Brawlhalla toernooi wat daar plaatsvindt, maar in de tussentijd heeft hij ook een aardig CV weten op de te bouwen in Super Smash Bros Ultimate. Hij besloot mee te doen met Ultimate omdat het toch om de hoek was. In Ultimate speelt Sandstorm een erg geduldige Ken, die elke fout van de tegenstander genadeloos afstraft. 

Een groot deel van de Nederlandse Power Ranking was aanwezig, waaronder Patrino, Antireflex, Azrael en iStudying. Ook andere prominente spelers zoals BeJay en Grove waren aanwezig. Toch waren ze geen van allen opgewassen tegen de Amerikaan. "Spelers hier zijn erg aardig maar ook erg goed. Antireflex was wel mijn lastigste tegenstander, zijn R.O.B. is goed", verklaarde Sandstorm achteraf. Antireflex wist dan ook tweede te worden op het toernooi. iStudying werd uiteindelijk derde. De meest opvallende prestatie was van Grove, die uiteindelijk vierde werd op het toernooi. Hiervoor moest hij zowel Azrael en BeJay verslaan, en dat zijn niet de minste tegenstanders.

Hoewel Nederland erg goed is in Super Smash Bros Ultimate, was de Amerikaan toch te veel voor ze. Of Sandstorm ook het Brawlhalla toernooi gaat winnen zien we morgen. Morgen vindt ook de top 48 van Super Smash Bros Melee plaats, met een paar sterke titelkandidaten.

Deze content wordt mede mogelijk gemaakt door Guice Real Energy. Esports Club en Guice Real Energy slaan de handen ineen met als doel om de Smash community in Nederland te helpen groeien door middel van meer zichtbaarheid en het ondersteunen van toernooi-organisatoren.

Deel: