Nieuws

Eerste internationale Wild Rift-toernooi aangekondigd

Eerste internationale Wild Rift-toernooi aangekondigd

De mobiele variant van League of Legends, Wild Rift, krijgt haar eerste internationale esportstoernooi. Het spel kwam eerder dit jaar uit en sinds de release van de mobile game is er veel vraag naar esportscompetities. Via de al bestaande regionale competities kunnen teams zich kwalificeren voor het internationale evenement.

De Wild Rift: Horizon Cup, zoals het toernooi gaat heten, vindt plaats in Singapore. Tien teams kunnen zich plaatsen door regionale kwalificaties om te strijden voor de eerste internationale titel van het spel. Het offline evenement begint op 13 november en de finale is op 21 november. Het toernooi heeft een prijzenpot van 500.000 dollar.

Geen wereldkampioenschap

Doordat Wild Rift nog niet overal ter wereld beschikbaar is wil Riot Games nog niet spreken van een wereldkampioenschap. De huidige regionale competities en de Horizon Cup worden gezien als een preseason voor dat de officiële competities van start gaan. De ontwikkelaar van Wild Rift laat weten dat het spel volgend jaar aan het eerste seizoen begint met officiële competities die uitmonden in een wereldkampioenschap.

Het enige wat Riot hierover laat weten is dat het wereldkampioenschap Wild Rift geen kopie wordt van Worlds en dat het toernooi van de mobiele game een eigen formaat en naam krijgt. Riot Games heeft al vaker laten zien gestructureerde esportscompetities op te kunnen zetten. League of Legends is al jaren een van de grootste esports ter wereld en Valorant, de shooter van Riot, heeft binnenkort het eerste wereldkampioenschap van het spel.

Horizon Cup

Tot dusver hebben vijf teams zich gekwalificeerd voor de Horizon Cup in Singapore. Da Kun Gaming uit China, KT Rolster uit Zuid-Korea, Sengoku Gaming uit Japan, Team Queso uit Europa en eBRO Gaming uit Latijns-Amerika zijn allemaal van de partij. Hier sluiten nog vijf teams bij aan, één uit China, twee uit Zuidoost-Azië, één uit Noord-Amerika en één uit Brazilië.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen