eDivisie
Nieuws

"Winnen van Feyenoord is uiteindelijk het allerbelangrijkst"

18 februari 2020, 12:50

Sparta Rotterdam was misschien wel de opmerkelijkste ploeg in de eerste seizoenshelft van de eDivisie. Ze wonnen van Feyenoord en hadden ondanks heel veel verliespartijen toch mooie verhalen. Wij spraken met Bo de Vroege tijdens de finals in AFAS Live.

Sparta Rotterdam werd in de eerste seizoenshelft laatste. Toch kijkt Bo de Vroege positief terug op de afgelopen periode: "Het was vooral een heel leuk en leerzaam seizoen met mooie momenten. Dat zie je ook aan de prijs die we hebben gewonnen. En we hebben natuurlijk van Feyenoord gewonnen, dat was het belangrijkste voor ons als Sparta." 

Tatoeage en bekendheid

Een moment dat veel mensen is bijgebleven van de Sparta-spelers, is de uitspraak dat ze een tatoeage zouden nemen als ze laatste werden. Dit blijkt uiteindelijk vooral als grap bedoeld te zijn. "Een tatoeage laten zetten is natuurlijk een hele happening, maar wie weet komt er een plakplaatje van Sparta binnenkort", aldus Bo. 

Voor veel voetbalclubs is het belangrijk dat er esporters in huis gehaald worden die ook kunnen presteren. Bij Sparta Rotterdam ligt dat iets anders legt Bo uit: "Voor Sparta was het belangrijkste doel dat ze twee jongens van de club hadden. Thomas is al heel lang fan van de club en ik ook. Het ging er vooral om dat we Sparta beter op de kaart zetten. Dan waren de resultaten totaal niet belangrijk. Ik denk als ik naar het aantal foto's en handtekeningen van vandaag kijk dat dat redelijk is gelukt." 

Eigen ontwikkeling

Bo blijft realistisch en weet dat een doelstelling als een plaats in de playoffs voor de volgende seizoenshelft niet realistisch is. Hij blijft echter strijdbaar: "Op een gegeven moment gaat het toch tussen je oren zitten als je elke week eraf gaat. Tuurlijk, ik blijf mezelf ook verbeteren. Ik wil gewoon het beste uit mijzelf naar boven halen. Als ik dat heb gedaan ben ik gewoon tevreden."

De heren van Sparta nemen in ieder geval de leerzame momenten van de afgelopen maanden mee naar de volgende wedstrijden. Dan is er maar ding het allerbelangrijkst volgens Bo: "weer winnen van Feyenoord natuurlijk!"