Nieuws

Worlds 2019: DAMWON Gaming pakt eerste ticket naar groepsfase

7 oktober 2019, 14:57

Het eerste team dat de Play-In Stage heeft overleefd is het Koreaanse DAMWON Gaming. Het als derde geplaatste team verloor verrassend de eerste game maar stoomde daarna direct door naar een 3-1 overwinning op Lowkey Esports.

Lowkey, afkomstig uit de Vietnamese regio, begon voortvarend aan de confrontatie met de duidelijke favoriet uit Korea. De eerste game was een rare gewaarwording voor de kijker, want DAMWON nam zoals verwacht de leiding, maar Lowkey Esports bleef maar agressief spelen. Toen de underdogs uiteindelijk zowel Baron als Elder Dragon wisten te bemachtigen groeide het geloof in een onverwachts uitslag meer en meer. Als klap op de vuurpijl hield Lowkey stand in hun eigen basis toen DAMWON leek te gaan winnen en was er uiteindelijk een spectculair einde van de eerste game.

Embedded content: https://twitter.com/ClubLeagueNL/status/1181176994786156544?s=20

DAMWON liet zich niet van de wijs brengen en ging door waar het mee bezig was, alleen resulteerde het ditmaal wel in een gewonnen game. Driemaal om precies te zijn, want Lowkey Esports kreeg in het vervolg van de best-of-5 geen kans meer om terug te komen. DAMWON kan in groep B of D terecht komen, aangezien er al Koreaanse teams in de overige groepen geplaatst zijn. Teams uit dezelfde regio spelen bij Worlds in de groepsfase nooit tegen elkaar.