Nieuws

Worlds 2019: Faker drukt zijn stempel, titelfavoriet verliest verrassend

Beeld: Riot Games

12 oktober 2019, 18:30

Vandaag ging eindelijk de Group Stage van het wereldkampioenschap League of Legends van start. Het werd een explosieve start van de volgende stap in het avontuur genaamd Worlds 2019.

Op de eerste dag van de Group Stage werden zes games gespeeld in de groepen B, C en D. Voor Europa kwamen Fnatic en Splyce in actie die wisselende resultaten behaalden.

Fnatic - SKT Telecom T1

Een van de meest geliefde teams uit Europa, Fnatic, nam het op tegen driemaal wereldkampioen SK Telecom T1. Fnatic koos voor de botlane combi Garen/Yuumi, terwijl SKT op de lategame inzette met botlane Kayle en een midlane Tristana. Uiteindelijk bleek SKT vanaf het begin al te sterk te zijn, ook al bleef Fnatic voor het grootste deel van de game erg dicht in de buurt. Superster Faker eindigde de game met een score van 9/0/8 op Tristana en SKT behaalde haar eerste overwinning. 

Clutch Gaming - Royal Never Give Up

In de tweede game namen de andere twee teams in groep C, Clutch Gaming en Royal Never Give Up, het tegen elkaar op, en deze match was een echte clash van verschillende stijlen. Waar RNG altijd via haar botlaner Uzi speelt, kiest Clutch voor een focus op de toplane met ex-Fnatic/SKT-speler Huni. De game was vanaf het begin al in RNG's voordeel en langzaam maar zeker bleef de voorsprong groeien. Clutch probeerde in de zesentwintigste minuut de game in hun voordeel te trekken door Baron te nemen, maar RNG veredelde dit en snel daarna werd de wedstrijd in het voordeel van RNG beslist. 

Invictus Gaming - ahq e-Sports Club

Hierna was het tijd voor de terugkeer van wereldkampioen Invictus Gaming, die het in de derde game opnam tegen LMS-team AHQ. IG's midlander Rookie mocht aantreden op een van zijn favoriete champions in Jayce, waar het Chinese team een poke-team met een hoop engage opties samenstelde. AHQ begon de game erg sterk en had een kleine voorsprong in de early game maar rond de twintigste minuut had IG de game stevig in handen. Invictus was toen nog maar één teamfight verwijderd van de winst. 

DAMWON Gaming - Team Liquid

Noord Amerika's nummer 1 team Team Liquid moest in game 4 zien af te rekenen met de Koreaanse 'new kids on the block' DAMWON Gaming, die bijna ongeslagen de Play In Stage uitkwamen. Het eerste kwartier zorgde voor flink wat kleine gevechten en kills voor beide teams. TL's botlaner Doublelift haalde al vroeg twee kills op zijn Kai'sa, maar toen de Mountain Drake rond de achtiende minuut op het menu stond barste de strijd pas echt los. Team Liquid werd compleet weggevaagd en DAMWON kreeg een grote voorsprong te pakken. Toch won TL vlak daarna een gigantische teamfight en werd ook de Baron buff verkregen. De game werd uiteindelijk door Doublelift in het slot gegooid door middel van een quadrakill en een ace voor Team Liquid. 

CTBC J Team - FunPlus Phoenix

Het eerst geplaatste team uit China, FunPlus Phoenix, is sinds de loting de topfavoriet in hun groep. Tegen J Team zag het er echter allemaal erg onzeker uit en werden ze enigszins overvallen door de agressiviteit van het team uit Taiwan. Mede dankzij een paar fantastische teamfights greep J Team brutaal de leiding en zelfs drie infernal dragons konden FPX niet redden. Door deze uitslag ligt groep B, waar het Europese Splyce ook actief is, direct helemaal open.

GAM Esports - Splyce

Tot slot van dag 1 heeft Splyce de Europese eer gered door te winnen van GAM Esports. In een redelijk dominante game had Splyce, dat de Play-In Stage moest overwinnen om in het hoofdtoernooi te mogen spelen, continu de overhand en gaven ze dit niet weg. Waar de Europeanen bekend staan om hun late-game wisten ze de game goed af te sluiten en mede dankzij het verlies van FPX eerder op de dag zijn alle opties nog open om de kwartfinales te bereiken.

Uitslagen Group Stage dag 1

Fnatic vs. SK Telecom T1 0-1
Royal Never Give Up vs. Clutch Gaming 1-0
Invictus Gaming vs. ahq e-Sports Club 1-0
DAMWON Gaming vs. Team Liquid 0-1
CTBC J Team - FunPlus Phoenix **1-0
**GAM Esports - Splyce 0-1